- hirdetés -

Az induláshoz nyert állami forrást az a klaszter, aminek a Linamar is tagja.

Májusban alakult meg a Gépipari Innovációs Beszállító Klaszter Békés és Csongrád megyei vállalkozások és a Kecskeméti Főiskola részvételével. A gépiparban érdekelt vállalkozásokat tömörítő szervezet egyfajta együttműködési keretet biztosít a tagok számára.

– A klaszter 21 taggal alakult meg. Az induláskor sikeresen pályáztunk, állami támogatást nyertünk a technikai háttér megteremtésére, irodai eszközök beszerzésére, promóciós anyagok elkészítésére, stb. Ezen alapulva októberben kezdődhet a tényleges munka – tudtuk meg a részleteket Ivanics Jánostól.

A Linamar Hungary Nyrt. vezérigazgatója elmondta, a klaszter segíti a tagokat a gyártástechnológiai újítások bevezetésében, munkatársaik képzésében, kiállításokon való részvételben. A klaszteren belül a fejlesztésben, anyagbeszerzésben, beszállításban, közös üzleti lehetőségek megszerzésében is együttműködnek a tagok. Egymás segítését, a külső és belső lehetőségek felkutatását szintén célul tűzték ki.

A közös üzleti lehetőségek felkutatását szolgálta az a júniusi tárgyalás is, amelynek során orosházi és környékbeli cégvezetők küldöttsége a beszállítói lehetőségekről érdeklődött a kecskeméti Mercedes gyárnál.

A Linamar egyébként nem csupán a klaszter kapcsán törekedik a fejlődésre. Frank Hasenfrantz igazgatósági elnök még júliusban nyilatkozott a Linamar – Orosházát is erőteljesen érintő – fejlesztési terveiről. Ivanics János elmondta, Orosházán két beruházás van folyamatban. Egyrészt új szociális épületet építenek, ami a létszámbővítés miatt szükséges. Ez október végére, november elejére készül el, és ezzel együtt az új parkolórendszer egy részét is kiépítik. Másrészt az 5000 m2-es üzemcsarnok alapozásánál tartanak, ahol autóipari tevékenységet végeznek majd, a gépek beszerzése folyamatban van.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.