- hirdetés -

Minden építkezés vagy házfelújítás egyik nagy kérdése, hogy milyen színű legyen a fal. Ám a szín mellett az sem mindegy, milyen minőségű anyaggal vonjuk be házunk falát.

– A falra rögzített hőszigetelő rendszereket minden esetben érdemes nemesvakolattal ellátni, hiszen azzal időtállóbb és tartósabb is lesz – mondja Szemenyei Zsolt, a Vasex Kft. kereskedelmi igazgatója. – A nemesvakolatot 2 mm vastagon viszik fel, ami hatékonyan védi a hőszigetelést, a homlokzatfestéknél jóval tartósabb és erősebb. Vastagsága miatt nagy előnye a homlokzatfestékkel szemben, hogy felvitele előtt nem kell túl sima felületet képezni, ami csökkenti a munkadíjat, ezáltal olcsóbb lesz a kivitelezés.

A Revco nemesvakolat most nagyon kedvező áron kapható

A Vasex Kft. a megrendelő igényei szerint színezi a nemesvakolatot, azonban nem ajánlják, hogy erős, sötét színű vakolat kerüljön a falra. – Minél erősebb egy szín, annál jobban szívja magába a meleget, a túlmelegedett felület alatt viszont a hőszigetelő réteg ragasztóanyaga károsodhat. Emellett a szigetelés hatásfokát is csökkenti, hiszen jobban átmelegszik a fal – veszi át a szót Bódai Gábor, a festék részleg vezetője, aki a cégnél most akciós áron kapható Revco nemesvakolatot ajánlja az építkezőknek.

A világos színű fal tehát előnyösebb. De honnan tudni, hogy melyik szín a megfelelő ebből a szempontból? – A Revco minden színhez megad egy úgynevezett fényelnyelési faktorszámot. Ha ez az érték 25-nél kisebb, akkor a Revco azt a színt nem ajánlja hőszigetelésre nemesvakolatnak – fogalmaz Bódai Gábor.

A Revco nemesvakolat a Vasex Kft-nél most akciósan kapható, 209 Ft/kg + Áfa áron, ami nagyon kedvező a többi forgalomban lévő nemesvakolathoz képest. A színezés díjtalan, a színezőanyag díja színenként változik!

Ha az átlagos, 2 mm-es vakolat vastagságot vesszük, akkor 1 m2-re 2,6 kilogramm nemesvakolat szükséges. A Vasex Kft. szakemberei mindenkinek azt javasolják, hogy mesterrel végeztessék a vakolást. Magának az anyagnak a felhordása és a rétegképzés is nagy szakértelmet kíván, hogy a teljes felületen egységes vastagságot és esztétikus kinézetet kapjunk.

Vasex Kft. Orosháza, Török Ignác u. 40. Tel: 68/512-200

A cégről bővebben: itt

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.