- hirdetés -

Békéscsabán rendezték meg a gyermek lovasversenyek ötödik, egyben utolsó fordulóját, ahol eldőlt a bajnoki címek sorsa is.

A nagyszénási Táltos Lovasudvar kis lovasai lelkiismeretesen és sikeresen végigversenyezték a szezont, ami az eredményekben is megmutatkozott. Kezdő és haladó díjlovas, valamint haladó díjugratás kategóriában gyakran végeztek dobogón. Sokszor szoros küzdelmekben álltak helyt, ami a bajnoki cím jogos helyét is eredményezte.

Haladó díjugrató számban három lovas között alakult ki döntetlen eredmény, ketten a nagyszénási Táltos lovasai voltak. Hibaidős összevetés pályát kellett lovagolniuk, ami felnőtt lovasoknál is kihívást jelent. A két kis lovas – Gál Gabriella (11 éves) és Földes Klaudia (10 éves) – óriási tempót diktált, és magabiztos lovaglással hibátlan pályát lovagoltak, megnehezítve a csabai versenyző dolgát.

Sikerrel szerepeltek a Táltos Lovasudvar lovasai (Fotó: lovasudvar)

Díjlovaglásban pontszámokat gyűjtöttek a fordulók során, ezek alapján dőlt el, kié a bajnoki cím. Nagyon szép lovaglásokat láthattunk a fordulók alatt, és a végső megmérettetésben a Lovasudvar színeiben versenyzők szintén dobogóra állhattak.

Kezdő díjlovaglásban Roszik Rita (8 éves) 17-18 évesekkel vette fel a kesztyűt, és a szép lovaglásának köszönhetően ő is dobogóra állhatott. A póni ügető és kezdő díjlovaglás kategóriában Asztalos Annamária (6 éves) később csatlakozott a fordulókhoz, így ő sajnos nem állhatott dobogóra, de ügyes lovaglásával és szorgalmával már most megmutatta, hogy jövőre esélye lesz megszorongatni a kategóriájában indulókat.

A Táltos Lovasudvar eredményei:

Megyei Bajnokság 5. forduló:
Haladó díjugratásban: Földes Klaudia Táltossal 3. hely, Gál Gabriella Lenkével 4. hely
Nehéz díjlovaglásban (E8 kat.): Gál Gabriella Lenkével 3. hely, Földes Klaudia Táltossal 4. hely, Roszik Rita Táltossal 5. hely.

Megyei Bajnokság eredményei:
Haladó díjugratás: Gál Gabriella (11 éves) 1. hely
Földes Klaudia (10 éves) 2. hely. (Kettejük eredménye között két másodperc volt a különbség.)
Nehéz díjlovaglás (E8): Gál Gabriella és Földes Klaudia döntetlen, 3. hely
Kezdő díjlovaglás: Roszik Rita 3. hely.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.