- hirdetés -

A Nemzeti Vágta előfutamából magabiztosan jutott tovább az orosházi ló, a Vágta Korzón bemutatkozik a város.

Kreccs a szombati előfutamban kétséget sem hagyott affelől, hogy kiváló formában van, 5-6 hosszal győzte le ellenfeleit úgy, hogy igazából ki sem futotta magát. Lovasa, Szilágyi Zoltán szinte végig hátrafelé nézett, hogy mennyire vannak tőle ellenfelei, de azok meg sem tudták közelíteni az orosházi Ibolya major tulajdonában lévő lovat. Így Kreccs hozta a kötelezőt, bejutott a vasárnap kora délutáni középfutamba. (Kreccs Facebook oldala ide kattintva érhető el.)

Kreccs lovasával, Szilágyi Zoltánnal (Fotó: Mitrov Gabriella)

A lóverseny izgalmai mellett Orosháza másként is bemutatkozik. Az egyik legnagyobb kiállítóhely városunké, mely a fent lévő orosháziak elmondása szerint folyamatosan tele van érdeklődőkkel.

Emellett a tegnap kisütött 31,4 méter hosszú magyar Guinness rekord kenyérnek szombaton egész nap csodájára jártak a vágta nézői. A nagy érdeklődés miatt a szervezők kérésére délután helyett csak kora este szeletelték fel a hatalmas kenyeret, amit a rászoruló gyerekeknek szállítottak el.

Vasárnap tehát Kreccs a középdöntőben fut 12.30-kor, és reméljük továbbjut a döntőbe. Drukkoljatok az orosházi lónak! Stábunk a helyszínen lesz, úgyhogy majd megmutatjuk nektek, mit csinálnak a Nemzeti Vágtán az orosháziak.

A Nemzeti Vágtáról és a kapcsolódó anyagokról itt olvashatsz bővebben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.