- hirdetés -

Ugye nem felejtettétek el? Hétvégén lesz a Nemzeti Vágta! Szurkoljatok az orosházi versenylónak, Kreccsnek. A vágtához kapcsolódó Korzón Orosháza több oldalát is megmutatja az érdeklődőknek.

Orosháza színeiben Kreccs is  kvalifikálta magát a Nemzeti Vágta országos döntőjére. A versenylóról itt írtunk korábban.

Kreccset a 32 éves mezőtúri Szilágyi Zoltán lovagolja majd a vágtán. Az országos döntő előfutamait már kisorsolták – Kreccs a tizenkettedikbe került (3. pálya). Az előfutamok szeptember 17-én (szombat) lesznek, a 10., 11.  és 12. előfutam az előzetes időpontok szerint 16.30 és 17.15 között lesz. A 72 induló közül 24 jut tovább a középmezőnybe. A középfutamokat 18-án vasárnap várhatóan 11 óra és 12.40 között tartják, 17.55-kor döntő. Szurkoljatok Kreccsnek!

Augusztusban meglátogattuk Kreccset a budapesti Kincsem Parkban, erről videót készítettünk.

httpv://www.youtube.com/watch?v=k5ns6pQAHb4

Orosháza a Korzón

A hétvégi eseményen a Csizmadia és Társa Kft. is képviseli Orosházát. A neves helyi pékség 2008-as Guinness-rekordját szeretné túlszárnyalni, akkor az Európai Kenyérünnepre sütöttek egy csaknem 25 méteres kenyeret – most 5 méterrel hosszabbat szeretnének. A sütést péntek reggel 7 órakor kezdik el, a készítés első pillanatától jelen lesz a hitelesítő. Csizmadia Lajosné ügyvezetőtől megtudtuk, szombaton viszik el Budapestre a 170 kg lisztből készült orosházi kenyeret, amit egy 30 méter hosszú asztalon állítanak ki a Hősök Terén, további „sorsáról” a Magyar Vöröskereszt gondoskodik majd. A Hősök Tere mellett természetesen a Korzóról sem hiányozhat a Csizmadia pékség – helyi péksüteményeket kínálnak majd, öregbítve Orosháza hírnevét. Az egyedülálló orosházi banán mellett különböző kalácsokkal is készülnek.

Karikásostorral, népviseletben hívja majd fel a korzózók figyelmét a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány az orosházi standra és Gellértegyházára. Muszka Kálmán kuratóriumi elnök elmondta, házi bodzaszörppel, pálinkával és csíramáléval készülnek a Nemzeti Vágtára, a jó hangulathoz szükséges zenéről pedig az orosházi Tekergő zenekar gondoskodik majd. Gyopárosfürdő sem hiányozhat a Korzóról. Benkő Ferenc igazgató elmondta, érdekes játékokkal és új kiadványokkal vesznek részt a fővárosi rangos eseményen. A fürdő szolgáltatásait, a gyógyvíz jelentőségét népszerűsítik majd az korzózók körében és 500 belépőjegy is gazdára talál a hétvégi eseményen.

Vasárnap pedig közös táncra hív az NRG Tánciskola, a jó mulatságnak ígérkező flash mob-hoz te is csatlakozhatsz, erről itt írtunk.

httpv://www.youtube.com/watch?v=CVxBali4dTc

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.