- hirdetés -

A Székács evangélikus iskola vasárnap tartotta tanévnyitó ünnepségét, istentisztelettel egybekötve, a templomban.

Ézsaiás próféta szavait választották a tanév igéjének: „De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.” (Ézsaiás 40,31)

Ribárszki Ákos iskolalelkész a tanévet, mint egy hosszú utat vetítette a diákság elé, amelyre közösen kell indulni, felkészültnek, nyitottnak kell lenni. Beszédében arra biztatta őket, hogy határozott célt tűzzenek ki, Jézus útját, amely biztonságosabb, mint a bizonytalan célt kutató, esetleges eltévedéseket előidéző utak bármelyike. A hit és a jézusi szeretet nyújtotta kapaszkodók fontosságáról szólt, külön megszólítva a kisdiákokat, – és számukra érthető példákat hozott a hétköznapi életből – valamint a nagyobbakat, akikben a felelősségérzet erősödését kívánta segíteni.

A kicsik már várták az iskolát (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Fehér Borbála igazgató egy 20 éves évfordulót is felidézett. 1992. szeptember 1-én két egyházi tagozatos első osztály indult az akkor még önkormányzati fenntartású 2. sz. Általános Iskolában, ami az orosházi evangélikus gyülekezet iskolarendszerének újraindítását is jelentette. Mint ismert, mára az óvodától az érettségiig folyik nevelő-oktató munka az intézményben. Az igazgató beszédében külön szólt mindenik évfolyamhoz, akinek jelentősebb fordulót hoz a tanév. Külön szólt a szülőkhöz, kihangsúlyozva a velük való együttműködés fontosságát, a diákokhoz fordulva úgy fogalmazott: „adjátok meg nekünk az esélyt, hogy felkeltsük bennetek a tanulás iránti vágyat, és ne lepődjetek meg, hogy mindenkitől megköveteljük a képességeihez mért maximális teljesítményt.” A hazaszeretettel kapcsolatban mindenki felelősségét felvetette azért, hogy mindenki meglelje végre „honját a hazában”.

A Székács oktatási intézményben 546 diák kezdi meg tanulmányait, köztük 51 elsős. Az óvodába 150 gyereket írattak be, közülük 43-an kiscsoportosok.

Az istentisztelet keretében esküt tettek az új pedagógusok, és áldásban részesültek azok, akik határozott ideig tanítanak az intézményben. Az elsősökre kiemelt figyelem hárult, a svájci testvérgyülekezet, és a Sola Fide Alapítvány jóvoltából Bibliát kaptak ajándékba. Az eseményen az iskola kórusa szolgált, valamint a hagyományoknak megfelelően az elsősök képviselői mondtak verset, de néhány nagyobb diák, sőt, pedagógusok is közreműködtek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.