- hirdetés -

Az orosházi iskolák mindegyikébe újabb interaktív táblák érkeztek.

Augusztus hónap folyamán a beszállító cég szakemberei az interaktív táblák használatára oktatták a város iskoláinak pedagógusait, melynek során bevezették őket a tábla szoftver rejtelmeibe. Emellett minden intézményből részt vettek a legújabb oktatási módszereket ismertető Sulinet Digitális Tudásbázis alapképzésen. Az itt tanultak hozzájárulnak ahhoz, hogy a pedagógusok saját maguk hatékonyan állítsanak össze tananyagot az IKT eszközökön.

A tanévkezdésig az érdeklődő szülők szintén megismerkedhetnek az interaktív eszközökkel, bemutató órák keretében. Mint ismert, a városi önkormányzat a TIOP-1.1.1-07/1-2008-0274 pályázaton 141 db. PC-csomagot, 6 db. WI-FI csomagot, 4 db. szavazó csomagot, 1 db. szervercsomagot és 3 db. SNI-csomagot nyert, több, mint 62 millió forint értékben.

– Orosháza eddig is kiemelkedő volt az innovációs gyakorlat területén, 2006. óta interaktív táblák, 2009 óta tanuló laptopok segítik a pedagógusok és a tanulók munkáját. Jelen pályázatban történő fejlesztés jelentős áttörést hoz a pedagógusok módszertani kultúrájában – nyilatkozta Orosz László főigazgató helyettes (OVÁI és PSZI).

– Az eddigi eseti, elszigetelt alkalmazást tömegessé és rendszerszintűvé emeli a beszerzett IKT eszközök használata, hiszen a tantermek 40%-a interaktív táblákkal lesz felszerelve, a tanulókra eső korszerű, multimédiás számítógépek száma is jelentősen megemelkedik. A fejlesztés a pedagógusok módszertani megújulásához, a tananyag szemléltetéséhez biztosít mással nem helyettesíthető technikai hátteret.

– Iskolánk már közel tíz éve használ interaktív táblákat, a kollégák egy része jelentős tapasztalatot szerzett a használatában, de a táblák csekély száma miatt csak ritkán férhettek hozzá az eszközökhöz – mondja Kulcsár László igazgató helyettes (TMGSZ). – A fejlesztés ennek az „eszközínségnek” az enyhítésében hoz igen jelentős változást, így szinte minden tantárgyban színesíti, új módszerekkel gazdagítja az oktatást. Másrészt a könnyebb hozzáférhetőség fokozni fogja az innovációs kedvet is, hiszen a hasznos egyéni ötletek kipróbálásának, vagy a már korábban beszerzett interaktív tananyagok alkotó használatának nem lesz akadálya.

Orosháza oktatási intézményeinek informatikai infrastruktúra fejlesztése” TIOP-1.1.1-07/1-2008-0274
Orosháza Város Önkormányzata 5900 Orosháza, Szabadság tér 4–6.
E-mail: varoshaza@oroshaza.huwww.oroshaza.hu
www.ujszechenyiterv.gov.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.