- hirdetés -

A tehetséggondozás volt a célja a most lezárult Alföldi gyöngyszemek projektnek.

Tavaly tavasszal több mint 19 millió forintot nyert Orosháza általános iskolája tehetséggondozásra.  Az uniós projektben a Székhelyintézmény, az Eötvös, a Vörösmarty és a Czina iskola vett részt.
– Az elmúlt években sokkal inkább a felzárkóztatáson, esélyegyenlőségen volt a hangsúly. Ez a pályázat viszont a tehetséggondozást helyezte előtérbe. Lehetőségünk nyílt a tehetséges diákjaink gondozására, felkutatására. Egy szülő-tanár találkozó keretében pedig a szülők betekintést nyertek az iskolában folyó tehetséggondozásba – tudtuk meg Mucsi Ágnes projektmenedzsertől a hétfői projektzáró eseményen. – 16 versenyt, illetve programot valósított meg a program keretében 14 pedagógus, ám mellettük mind a négy iskola teljes tantestülete is kivette a részét a munkából.

A pályázatnak köszönhetően az általános iskola több, már évek óta működő szakkört, versenyt vihetett, fejleszthetett tovább: így például a Dél-békési Szónoklatmondó Versenyt, vagy a robotika szakkört. A programok mellett továbbképzésre és eszközbeszerzésre is futotta.

– A pályázat keretében 20 pedagógus vett részt 30 órás továbbképzésen. Különböző, a programokhoz szükséges eszközöket is vásároltunk. A Művészeti szemle programhoz például mikroportokat, mikrofonokat szereztünk be, a néptáncegyüttesünk tagjai új fellépőruhát kaptak, a Kutató Gyerekek Konferenciáján résztvevő gyerekek számára pedig spirálozógépet biztosítottunk – sorolta a projektmenedzser. Mucsi Ágnes hozzátette, nagyon fontos a tehetségek folyamatos gondozása, ezért reméli, lesz még ilyen jellegű pályázat.

„Alföldi gyöngyszemek” TÁMOP – 3.4.3 – 08/2-2009-0085. Kedvezményezett: Orosháza Város Általános Iskolája és Pedagógiai Szolgáltató Intézménye.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.