- hirdetés -

Nagykanizsán a hajómodellezők versenyeztek, Rákóczitelepen a felújított pályán rendeztek futamot.

Sikerek és sikertelenségek is jellemezték a nagykanizsai hajómodell versenyt orosházi szempontból – összegezte a megmérettetést Nóbik Gyula. Az Orosházi Városi Modellező Klub elnökétől megtudtuk, hogy nagyon meleg és igen szeles időben versenyeztek. Végh Sándor sikeresen tért vissza az FSR-V kategóriában, a 3,5 ccm 2. helyezést hozott az orosházi modellezőnek, FSR-O kategóriában pedig megnyerte a 7,5 ccm-esek versenyét.

Nóbik Gyula – az idei évben nem először – ismét technikai gondokkal küzdött, és az FSR-V 7,5 ccm kategóriában 8. helyen, a 15 ccm kategóriában a 9. helyen végezett. Nóbik Gyula szerint rossz szériája van.
– Nagyon sok technikai gondom volt az idén, sok motorom ment tönkre. Ez az utóbbi években nem volt jellemző. Sajnos most rossz szériám van – fogalmazott.

Eredményes és munkával teli időszak van a modellező klub autós szakosztálya mögött. Nóbik Gyula klubelnök elmondta, a lelkes, fiatal csapat Gibala Ferenc és Nyitrai Attila vezetésével az elmúlt hónapokban rendezetté és széppé tették az autómodell pályát Rákóczitelepen, az önkormányzat segítségével az aszfaltot is felújították. A modellezők már be is lakták az új pályát. A Magyar On-Road Bajnokság 4. fordulóját rendezték meg 36 indulóval 5 kategóriában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.