- hirdetés -

Vajdasági testvérvárosunk, Szenttamás kitűnő tanulói nyaraltak múlt héten Orosházán.

A tavalyihoz hasonlóan most 16 gyerek és 3 nevelő a két település közötti diákcsere program részeként érkezett városunkba, míg az orosházi gyerekek szintén 1 hetet töltöttek el Montenegróban. A 16 diákból 4 magyar, 12 pedig szerb anyanyelvű, akiket két magyar és egy szerb pedagógus kísért el. A diákok kitűnő tanulmányi eredményükkel és példás magatartásukkal érdemelték ki az utat.

– Időnk nagy részében Gyopárosfürdőn voltunk és az Orosháza Fesztivál eseményeit néztük meg. Vannak a csoportban olyan gyerekek, akik még soha nem voltak külföldön, így nekik hatalmas élmény ez a kirándulás. Nagyon jól érezzük magunkat Orosházán, szép a város és a környék, barátságosak velünk az emberek – mondta Brasnyó Krisztina pedagógus.

A szenttamásiak az evangélikus templomban is jártak (Fotó: Melega Krisztián)

A csoportot fogadta Dancsó József polgármester, majd az egyik magyar diák fellépését nézték meg a “Gyopárka tündér” mesemondó versenyen. Ellátogattak Gellértegyházára, ahol hagyományőrző délutánon vettek részt.

A gyerekeket az Oros-haza Baráti Kör tagjai kalauzolták a belvárosban, és bemutatták nekik az evangélikus templomot, meséltek a város történetéről. A katolikus templomban is jártak, ahol dr. Laurinyecz Mihály plébános osztott meg velük pár gondolatot a templomról, ami után – a diákok nagy örömére – megmászták a templomtornyot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.