- hirdetés -

Ötödik alkalommal rendeztek Városi és kistérségi nyugdíjas fesztivált július 15-én. Az eseménynek a Töhötöm utcai Nyugdíjasház adott otthont.

Ének és zeneszóval telt meg péntek délelőtt a Nyugdíjasház. Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete és az Orosházi Kistérség Nyugdíjas Szervezeteinek Közhasznú Egyesülete ötödik alkalommal szervezett városi és kistérségi nyugdíjas fesztivált.

– Idén 14 fellépő érkezett, a helyieken túl Nagyszénásról, Csorvásról, Békéssámsonról, Gádorosról, Gerendásról, Tótkomlósról, Rákóczitelepről. A nagy meleg ellenére sokan eljöttek, mintegy 250 nyugdíjas vett részt a fesztiválon. A hangulat remek, a fellépők örömmel szerepelnek és készülnek az eseményre. A  rendezvény igen népszerű, sokan elmondták azért szeretik, mert általa feltöltődnek – összegzett Böde Sándor, az Orosházi Kistérség Nyugdíjas Szervezeteinek Közhasznú Egyesülete vezetője.

Kellemes kikapcsolódást kínált a nap (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az eseményen részt vett dr. Dancsó József országgyűlési képviselő, polgármester és Varga Zoltán országgyűlési képviselő  is. Egymást követték a fellépők, volt aki verssel, volt aki énekkel, mások tánccal készültek. Végül egy meglepetés csapat következett, a rákóczitelepi „Henna” táncegyüttes (a legidősebb tag elmúlt már 70 éves) produkciója csalt mosolyt a közönség arcára. A „fiúk” hastáncukkal arattak nagy sikert.

A fesztiválon nem volt zsűri és nem osztottak ki helyezéseket, mindenki, aki vállalta a szereplést egy emléklapot kapott. A rendezvény ebéddel folytatódott, majd tombolahúzással, a talpalávalóról Kasza Béla és zenekara gondoskodott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.