- hirdetés -

A zombaiak kerékpártúrájukon útba ejtették Orosházát.

Negyedjére rendezték meg Gellértegyházán a Népi hagyományőrző esteket, amit Orosháza Város Önkormányzatának támogatásával a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány önkéntesei szerveztek. A rendezvénysorozat a helyiek mellett a városba érkező turistáknak színesíti a programkínálatot. Az alábbi színes beszámolót kaptuk a szervezőktől.

Július első napján különösen nagy volt a nyüzsgés a területen, mivel bejelentkeztek az éppen városunkban tartózkodó zombai kerékpáros tábor résztvevői. A több mint húsz gyereket – akik többsége a testvértelepülés néptánccsoportjának is tagja – az idén is elkísérte Zomba polgármestere, Szűcs Sándor és az ottani iskola igazgatója Fábián József is. Annak ellenére, hogy előző napokban Szarvasra tekertek, majd a Kardoskúti Fehér-tavat érintve Hódmezővásárhelyig, meg vissza kerekeztek a fiatalok, pénteken kora este Gellértegyházán is kivették részüket a testmozgásból, no és a kocsikázásból.

A zombaiak táncra perdültek (klikk a képre) Fotók: szervezők

A vacsora után a „Tekergők” muzsikájára nem csak rögtönzött táncbemutatót tartottak a helyieknek, hanem közös táncra is kerekedtek velük és együtt járták a szatmári táncokat. Nem csoda, hogy a majd éjfélig tartó mulatság közben fogyott is a gellértegyházai bodzaszörp…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.