- hirdetés -

Nehéz körülmények között élő gyermekek számára szervez egyhetes tábort az Orosházi Rotary Klub.

A tábor hétfőn indult és szombatig tart, „főhadiszállása”Gellértegyháza. 46 nehéz körülmények között élő gyermek vesz részt a táborban, akik a város általános iskoláiban tanulnak. Kiválasztásukban az osztályfőnökök mellett a nagycsaládosok orosházi egyesülete is segített. Az első osztályosoktól a nyolcadikosig mindenki számára sokrétű és színes programot állítottak össze, az agyagozás, lövészet, kézműves foglalkozások, rovásírás, íjászkodás, lovaglás mellett kirándulások, közös szalonnasütés és grillezés is szerepel a programpalettán. Bár a tábort első alkalommal szervezték, de mindenképpen hagyományt kívánnak teremteni belőle.

A táborba kedden látogattunk el. Frankó Gábortól, az Orosházi Rotary Klub elnökétől megtudtuk, a gyerekek nagy örömmel fogadták a lehetőséget, és a tábor helyszíne, Gellértegyháza is megfelelő adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy a gyerekek a friss levegőn és ne a négy fal között töltsenek el egy hetet. A táborlakók közül többeknek csak ez az egyetlen nyaralási lehetőségük a vakáció ideje alatt.

A táborban sok újdonsággal találkoznak a gyerekek (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

Hegedűs Martina nagyon örömmel jött a táborba, mint mondta olyan programokon vehet részt, melyben nem minden nap van része.
– Az előbb próbáltam ki a fazekazást és nagyon tetszett. Mindegyik program tetszik, de a lovaglást várom a legjobban. És már új barátokat is szereztem- emelte ki Martina.

Németh Rékát is éppen fazekazás közben kérdeztük, számára a legjobban ez és a kézműves foglalkozások tetszenek, már készített egy csontnyakláncot és egy szélforgót is. Ő is szerzett már új barátokat és nagyon jól érzi magát.

A tábort a Rotary Klub februárban rendezett jótékonysági báljának bevételéből finanszírozza.

 

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.