- hirdetés -

A lakókkal közösen végeztek felújításokat a Családok Átmeneti Otthonán.

Az elmúlt hétvégén két budapesti gyógyszergyártó cég munkatársai 24-en önkéntes munkát végeztek a Családok Átmeneti Otthonában.
– A lakószobákat és közös helyiségeket varázsolták újjá, festették ki a lakókkal és munkatársakkal közösen. Arra is maradt idő, hogy beszélgessenek az itt élő családokkal és játsszanak az intézményben lakó kisgyermekekkel– tudtuk meg az intézmény vezetőjétől, Balogh Zoltánnétól.

Folytatódik a három évvel ezelőtt elindított „Nem vagy egyedül” dán program is az otthonban.
– Krízisambulanciánkon a városban élő gyermekes családokat továbbra is tudjuk segíteni. A segítségnyújtás formái: természetbeni, szociális, információs, jogi, pszichológiai és gyermekfejlesztés. Az egészségmegőrzés, gyógyszerek kiváltása az a terület, amelyre az alacsony jövedelmű családok a napi megélhetés mellett a legkevesebbet tudnak költeni, jó néhány gyermekes családot, súlyosan beteg gyermekeket is támogatunk. A program a 4. évben is képes volt megújulni, hiszen új szolgáltatásként elhelyezkedési támogatással segítünk azon munkavállalókon, akiknek sikerült munkát találni, de a munkavégzéshez szükséges eszközök (pl. bérlet) hiányoznak.

Ezek megvásárlásával, munkaerő-piaci tréningek beindításával segítették a munkavilágába való visszatérést. Az átmeneti otthon azt reméli, a nyertes pályázatokkal folytatni tudják az eddig beindított projekteket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.