- hirdetés -

Több mint 400 ruha cserélt gazdát Orosházán, a megunt, nem hordott holmikból jutott a rászorulóknak is.

Az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat szervezésében idén városunkban is megtartották az ország több pontján már évek óta sikeresen zajló úgynevezett ökoteregetést. A program lényege, hogy a már megunt, kinőtt vagy éppen sohasem hordott ruháidtól megszabadulhatsz, és cserébe hozzájuthatsz más ruhadarabokhoz, kímélve a pénztárcádat is.

A Diáktanyán várták az érdeklődőket, több mint három hétig gyűjtötték az eddig a szekrények mélyén lapuló „kincseket”. A leadott ruhákért tikett járt, amit aztán szombat délelőtt lehetett beváltani cseredarabokra.

Összesen 440 ruha cserélt gazdát (Fotó: Gyiök)

Sikeres volt a program. Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referenstől megtudtuk, hogy mintegy 600 használt, de még jó állapotú ruhadarab érkezett a felhívásra, ebből 440 került új tulajdonoshoz. Gondoltak a rászorulókra is, a megmaradt holmik a gyermekjólét és a családsegítő központ közreműködésével jutnak el az érintettekhez.

A szervezőktől megtudtuk, várhatóan lesz folytatása is a programnak, melynek célja a ruha cserebere mellett felhívni a figyelmet a túlfogyasztás káros szokására és a környezetvédelemre is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.