- hirdetés -

Az orosházi maratonfutó, Varga Éva harmadik helyet szerzett a hétvégén Lengyelországban. A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club sportolója komoly versenyeken van túl.

A Lengyelország északi részén lévő Gdansk mellett, Leborkban állt rajthoz a hétvégén Varga Éva. Az orosházi sportolónő kiváló eredményt ért el a hegyes, szeles pályán. Sokáig második helyen futott, de végül a harmadik helyért is nagyon meg kellett küzdenie. A bronzérmet 3 óra 18 perces idővel szerezte meg.

Varga Éva (b) kiváló eredményeket produkál (Fotó: Futanet.hu)

A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője kemény megmérettetéseken ért el sikereket az elmúlt időszakban. Június 4-én 5. lett a Plitvicki hegyi maratonon, mely nagyon nehéz hegyi pálya volt, párás levegővel. Összesen közel 300-an vettek részt a versenyen.

A Békéscsaba-Arad Nemzetközi Szupermaratont csapatban szoros küzdelemben sikerült megnyerniük. Varga Évától megtudtuk, maratonistaként ő kapta a leghosszabb szakaszokat, ami az első nap 26,7, a második nap 25,5 km-t jelentett.

Ezt megelőzően a lengyelországi Bydgoszc-Torun maratonon 3 óra 2 perccel a második helyen futott be, a horvátországi Losinjban megrendezett félmaratonon 4. helyezést ért el, míg a Kolozsvár maratonon 3 óra 00 perces idővel a 3. helyen zárt.

Varga Éva következő versenye az ausztriai Innsbruck melletti Gletscher-maraton lesz július 3-án.

Támogatók: Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club, Békés Megyei Önkormányzat, SÍ-Sport-Turisztika, Iványi ÉpÍtőmester Kft, Nati Bázis Orosháza, Diego, Üveg Trió.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.