- hirdetés -

Ráadás címmel reagált a Fidesz reagálására az MSZP. A téma továbbra is az iskolaügy.

A Fidesz közleményére reagálva Füvesi Sándor képviselő azt kifogásolta, hogy a baloldali frakció nem vehetett részt a tárgyalásokon, és csak késve kaphatták meg az egyházak leveleit.

A Fidesz az iskolaátszervezések egyik okaként a pénzhiányt nevezi meg. Ennek kapcsán Füvesi így kérdez: „..hány alternatív javaslatot tegyünk még, mi, szocialisták az önök felelőtlen pénzherdálásának a megakadályozására?” Példaként említi a libamájfesztivált, a fürdőigazgató személyét, a Melis-ügyet, a Pásztor Imrének kifizetett milliókat, a Hotel Alföldet. „Hányszor soroljuk fel még az elfolyó tíz- és százmillió forintokat, jelezve, hogy csak egy minden orosházit képviselő, emberközelibb és ésszerűen gazdálkodó szocialista városvezetés lenne a valós alternatívája mindannak, amit önök folytatnak?”

A csökkenő állami normatíva kapcsán a képviselő a Fidesz-kabinet felelősségét firtatja.
„Hiszen egy éve már – lásd fülkeforradalom – a Fidesz kormányoz! Ha ez a gond, akkor a térség fideszes egyéni országgyűlési képviselőjének, Dancsó Józsefnek oda kellett volna hatnia, hogy ne csökkentsék! Képviselve a választók érdekeit.” Füvesi szerint azt is el kellett volna érnie Dancsónak, hogy „ne járjon egy önkormányzati iskolában tanuló gyermek után kevesebb pénz, mint az egyháziban tanuló után.”

A gyereklétszám valóban csökken – ismeri el a képviselő „de csak attól, mert iskolákat adnak át az egyházaknak, egy gyermekkel sem fog több születni”.

„Befejezésül: 2006 után, az első négy évükben önök sokat ártottak az orosházi iskolaügynek: összevonás, gimnáziumi sporttagozat megszüntetése, több milliárdos városi tulajdon elherdálása, Kossuth nevének sárba tiprása stb. De senki álmában sem gondolta, hogy 2010-et követően még a korábbi tevékenységüket is túlszárnyalják. Önök az iskolák átadását sehol sem ígérték. Erre senki sem szavazott. Az orosháziak színe előtt fognak felelni ezért. Ezt a ráadást ugyanis senki sem kívánta” – zárul a közlemény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.