- hirdetés -

Két orosházi is megkapta a Rotary Klub legmagasabb nemzetközi kitüntetését.

Az országban ötödikként alakult meg immár 80 éve a Rotary Club Orosháza, melyet 2004-ben újjáalapítottak az utódok. Május 20-án a művelődési központ Zomba-termében a klub tagjai partnereikkel és több hazai, illetve külföldi klub képviselőivel együtt ünnepelték megalakulásuk évfordulóját.

Az esemény elején műsort adtak a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola hegedűs növendékei, majd Laczi Sándor, a klub jelenlegi elnöke foglalta össze az elmúlt év történéseit.

Laczi Sándor leköszönő elnök értékel
(Fotó: Melega Krisztián)

– Idén nagyjából hárommillió forintot adományoztunk különböző szervezeteknek, és több jótékonysági akciót is támogattunk. A következő nagy rendezvényünk a gellértegyházi nyári tábor lesz. Ennek pénzügyi hátterét a Rotary bál bevétele alapozta meg, ebből a pénzből körülbelül 30 gyermeknek lesz lehetősége táborozni, utazni – mondta a leköszönő elnök, aki hozzátette: nehéz de tartalmas éven van túl a Rotary klub.

A klub következő elnöke, Frankó Gábor beszédében azt hangsúlyozta, hogy mindenképpen továbbviszi a rotarysta hagyományokat, és az összes megkezdett programot és tervet továbbviszi a tagsággal közösen gondolkodva és cselekedve.

A 24 fős egyesület újabb taggal bővült, Bálint István, a Gyopár Club Hotel ügyvezető igazgatója vált a klub tagjává. A vacsora előtt a következő magyar kormányzó, Balogh György méltatta a helyiek eredményeit, majd két orosházi tagnak adott át díjat, melyet a Rotary International alapítójáról, Paul Harrisről neveztek el. Ezt azok kapják, akik sokat tettek a Rotary-s eszmékért. A Paul Harris díj feltétlen jelzője a kiemelkedő egyéni teljesítmény, de egy klub működésének is értékmérője, a díjazottak száma nemzetközi mértékkel minősíti az érintett klubot. A szervezet legmagasabb rangú elismerésében Szabó Géza az orosházi klub újjáalapító elnöke és Csongrádi Pál 2006/2007. évi elnök részesült.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.