- hirdetés -

A szarvasmarhák genetikai jellemzői javultak, ezért járt az elismerés.

Az orosházi AGRO-M Zrt idén is részt vett az ország legnagyobb és legrangosabb mezőgazdasági vásárán az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon Hódmezővásárhelyen. A május első hétvégéjén megtartott szakmai seregszemlén az AGRO-M hat szarvasmarhát nevezett három kategóriában, a legjobb eredményt a szűz üszők között érték el egy 6. hellyel. Az eredményekről dr. Muntyán János, a szarvasmarha-ágazat vezetője nyilatkozott.

dr. Muntyán János a különdíjjal
(Fotó: Melega Krisztián)

– Rozsnyai Sándor vezérigazgató teremti meg a lehetőséget, hogy évről-évre lemérhessük a fejlődést a tenyésztői munkában, amiért idén különdíjat kaptunk. Egy kanadai-magyar vegyesvállalattal, a Génbank Semex Kft-vel közösen dolgozunk azon, hogy a szarvasmarha állományunk évről-évre jobb genetikai jellemzőket hordozzon. Ezt a közös és eredményes munkát ismerte el a cég egy oklevéllel – mondta.

Az ágazatvezető egy évvel korábban arról nyilatkozott, hogy az alacsony tejárak miatt nehéz helyzetben van a magyar szarvasmarha tartás. Kérdésünkre elmondta, hogy a helyzet nem változott, havonta két telep tűnik el a termelői listáról.
– Az Agro-M Zrt. átvészelte a legnehezebb időszakot, és próbálunk talpon maradni, ami csak megfeszített munka és komoly tulajdonosi áldozatok árán érhető el. Az állatállomány genetikailag fejlődött egy év alatt, ezek a tulajdonságok a termelésben is realizálódni fognak – fogalmazott dr. Muntyán János.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.