- hirdetés -

12. alkalommal rendeztek családi délutánt május 13-án az Uzsoki óvodában. Egykori és leendő ovisok is ellátogattak a rendezvényre.

Amerre csak a szem ellátott mindenhol valamilyen program várta a gyerekeket és szüleiket az óvoda hagyományos családi napján pénteken.

Célbalövés vízzel (Fotó: Rajki Judit)

– 12 évvel ezelőtt, amikor kigondoltunk ezt a rendezvényünket, az volt a célunk, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a családokat és egy kicsit másképp éljék meg ezt a napot, mint általában a mindennapokat. A programok összeállításánál arra törekedtünk, hogy kicsik és nagyok egyaránt találjanak kedvükre valót. Az évek alatt a megszokott játékok, vetélkedők, bemutatók mellett mindig igyekszünk újabb programokat is kitalálni – tudtuk meg Tóth Miklósnétól, az óvoda vezetőjétől.

Az ügyességi és tréfás játékok mellett a gyerekeknek alkalmuk nyílt arra, hogy közelebbről is megtekinthessenek egy tűzoltóautót. Kedvelt volt az apróságok körében a vízsugárral való célbalövés is, volt táncos és aerobik bemutató, egyéni és családi vetélkedők, valamint tombola is gazdagította a programot.

A szülők körében idén újdonságként meghirdetett versíró pályázatra 11 alkotás érkezett. Bár a téma szabadon választott volt, a versek többsége az óvodáról és a családról szólt. Szintén új kezdeményezés volt a papírsárkány készítés. A családok nagy lelkesedéssel láttak a feladathoz, de voltak, akik már otthon elkészítették a papírcsodákat.

A telephelyvezetőtől megtudtuk, a családok számon tartják ezt a programot, már nagyon várják, sőt még a régi és leendő ovisok is ellátogatnak szüleikkel.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.