- hirdetés -

Idén szinte ugyanannyi apróságot írattak be az óvodákba, mint tavaly. A szülők óvodaválasztásában más-más szempontok döntöttek.

Idén az óvodai beiratkozás április 11-12-én volt. A 2011/2012-es nevelési évre óvodai ellátást igénylő gyermekek nyilvántartásba vétele az óvoda központi épületében (Lehel utca 23.) és a telephelyeken történt (Bajcsy u., Bácska u., Előd u., Könd u., Ifjúság u., Mátyás király u., Móricz Zs. u., Uzsoki u.) – tudtuk meg Németh Gabriellától, az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája vezetőjétől.

A beiratkozás két napján 161 gyermek felvétele történt meg. Az azóta eltelt időszakban további öt óvodással nőtt a létszám. Tavaly szinte ugyanennyi apróságot iratattak be. A szülők óvodaválasztásában más-más szempontok döntöttek. Meghatározó volt az óvónő személye, a „Nyitott kapu” rendezvénysorozaton szerzett benyomások, az óvoda honlapjának „böngészése” során szerzett információk, az intézmény lakóhelyhez, a szülő munkahelyéhez való közelsége, illetve az, hogy testvér, ismerős, rokon jár-e már a választott óvodába.

A szeptemberben induló csoportok 20 százaléka vegyes, 80 százaléka tiszta korcsoportú csoport lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.