- hirdetés -

Fazakas Attilát felfüggesztette és áthelyezte a katolikus egyház.

A Szeged-csanádi Katolikus Egyházmegye felfüggesztette az orosházi plébánost, Fazakas Attilát – írja a Független Hírügynökség. Az egyházmegye sajtóosztálya elismerte, hogy kezdeményezték a plébános áthelyezését.

Úgy tudjuk, egy másik egyház képviselőjétől érkezett bejelentés a püspökségre a plébánossal szemben. Az Egyenlítő Blog arról írt, hogy a plébános pedofilbotrányba keveredett. A püspöki hivatal sajtószóvivője, Bartucz Katalin kiemelte, hogy az egyház törvényei szerint vizsgálják a bejelentést. Hozzátette azonban, hogy a “világi törvények szerint” bűncselekmény gyanúja nem merült fel Fazakas Attilával szemben. Az eljárást az egyházmegye folytatja le, sem várható eredményéről, sem időtartamáról nem adtak információt.

Érdeklődésünkre a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy sem hozzájuk, sem az Orosházi Rendőrkapitányságra nem érkezett bejelentés, feljelentés. Azonban az ügy súlyára való tekintettel kivizsgálják, történt-e bármilyen törvénysértés és ha megalapozottak a sajtóban megjelent információk, megteszik a szükséges lépéseket.

Orosháza vezetése az oktatás átszervezések kapcsán a katolikus egyháznak kívánja átadni az Eötvös József általános iskolát, mely ellen csütörtökön tüntetést szerveznek. Fazakas Attila információink szerint hazautazott Erdélybe. Az új plébános, Dr. Laurinyecz Mihály csütörtökön érkezik Orosházára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.