- hirdetés -

Felújították az Alvégi temető Vásárhelyi út felől található egyik kerítéselemét. Egy fa miatt eddig nem volt biztosított a kerítés folytonossága, az ott található rést pedig sokan használták bejáratnak. Ezt néhányan sérelmezték a helyi közösségi oldalokon.

Nemrégiben osztottak meg egy képet a Facebookon, amelyen az Alvégi temető elkészült kerítéseleme látható. A hozzászólok között többen panaszkodtak, mert a fal menti résen több idős lakos használta bejáratként, hogy gyorsabban eljussanak szeretteik sírjához. A felújított kerítés azonban elvette ezt a lehetőséget.

– A fal mellett található rés soha nem volt bejárat – szögezte le Iványi László, az Alvégi temető fenntartásáért felelős Jézus Szíve Plébánia plébánosa.

– Az ott álló nagy fa miatt kellett beljebb építeni az egyik kerítéselemet. Még a tavasszal ki kellett vágni a fát, ami után több megkeresést is kaptam, hogy sokan a réseket használják arra, hogy a temetőbe bejutva koszorúkat és egyéb tárgyakat lopjanak. Az is sok gondot jelentett, hogy a lyuk mellett állandó volt a felhalmozódott szemét – tette hozzá Iványi László.

Fotó: Nagy Kristóf/OrosCafé

A kerítés helyreállítását még a fa kiemelése után elkezdték, de mivel ez a fajta kerítéselem ritka, így más megoldást kellett találni annak pótlására. Egy ilyen modul elkészítése nagyon drága lenne, így végül a vasút mellett elkanyarodó fal tetejéről pótolták a kerítés különleges díszét. A plébános kiemelte, a helyreállítással tulajdonképpen a fal folytonosságát biztosították, valamint reméli, ezzel korlátozni tudják a temetői lopásokat is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.