- hirdetés -

A Tavaszi Művészeti Fesztivál társművészeteket leginkább megmozgató rendezvénye a táncgála, amely idén mintegy 300 táncos növendéket érintett, valamint a családtagokat, ismerősöket, akik izgalommal és büszkeséggel nézték végig a kétórás műsort a színházteremben.

– A tanév során az egyik legnagyobb eseménye ez a táncosoknak – hangsúlyozza Horváthné Kriczki Zita, a művészeti iskola igazgatóhelyettese, – ide minden alkalommal új koreográfiák készülnek. Ezek mindig plusz feladatok a tanárok és a tanulók részére is, hiszen nem képezik a kötelező tananyag részét. De mindenki izgalommal, szorgalommal készül, mert örömmel mutatják meg tudásukat a nézőknek.

A Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány, és a Tánc- és Mozgáskultúráért Alapítvány támogatásával új fellépő ruhák készültek a résztvevőknek, az iskola pedig pályázati forrásból mintegy 600 ezer forintot költött ruhákra a 137 társastáncos és 168 moderntáncos számára. Négy telephelyen három táncpedagógus tanít: Keresztesné Deák Andrea (moderntánc), Gulyás Miklós és Horváthné Kriczki Zita (társastánc), akik évek óta bizonyítják: kreativitásuk kifogyhatatlan, gyermek- és táncszeretetük mindig olyan mozdulatsorokat szül, ami a fiatalok testi és lelki épülését szolgálja – no meg a közönség szórakoztatását.

A tánc mindent kifejez - szavak nélkül (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Mi a tánc?

Valami, ami szavakkal nehezen megfogalmazható. Valami, ami érzelmes és érzéki. Közöl, noha nem beszél. Kérdez, miközben szavai nincsenek. Néha megráz, felkavar. Néha gyönyörködtet csupán. Anyaga az emberi test, de eredője mindig az emberi lélek, és mindig az emberi lélek felé tart. Az ember táncol örömében, bánatában, a párjának vagy a párjával, közönség vagy egy szűkebb közösség előtt. Az együtt táncoló emberek igazi közösséget alkotnak.

A táncgálát az Orosházi Városi Televízió a későbbiekben műsorára tűzi.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.