- hirdetés -

Újabb járdákat újítanak fel Orosházán, a pontos listát hamarosan összeállítják.

Miért nem újítják már fel az Oláh István és a Vasvári Pál utcában a járdákat? – érdeklődött szerkesztőségünkben egy olvasó. Szerinte időszerű lenne már a renoválás. Hogy az Oláh István utcára mikor jut forrás, nem tudjuk megmondani, a Vasvári utcában azonban még az idén felújítanak egy járdaszakaszt. Az önkormányzat Városfejlesztési és Beruházási Irodája kérésünkre a tavaly évi járdafelújítások mellett az idei évi terveket is összegyűjtötte.

A Vasvári utcában is ráfér a járdára a felújítás (Fotó: Rajki Judit)

Az iroda vezetője, Hagymási László az OrosCafénak elmondta: 2010-ben a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt-vel kötött közszolgáltatási szerződés keretében 2 millió 225 ezer forint értékben végeztek munkákat. Összesen 495 négyzetméter járdát újítottak fel többek közt a Könd, Bajnok, Hajnal, Nyár, Bajnok, Kelet, Uzsoki, Kossuth tér, Nagyhegyi és Móra utcákon.

Önkormányzati beruházás keretében tavaly összesen 3973 m2 járda készült el Orosházán. A Középdűlőn 2542 m2, az Ibolya utcában 131 m2, a Vörösmarty utcában 615 m2, Gyopároson 608 m2, a Gólya utcában pedig 77 m2. Ezek a járdák összesen 48 millió 370 ezer forintba kerültek. A közmunkaprogram keretén belül is újítottak fel járdákat 2010-ben – összesen 17 utcában. Többek közt a Csokonai, a Csabai, a Téglagyári, az Akácfa, a Zombai és a Vásárhelyi utca lakói örülhetnek a munkálatok eredményének. Az összesen 1400 m2 járdafelújítás bekerülési költsége 4 millió 174 ezer forint volt.

Az idei évre is számos felújítást tervez az önkormányzat. A közszolgáltatási szerződés terhére, 2 millió 685 ezer forint értékben történnek járdafelújítások – hogy melyek ezek, még nem tudni, előzetes helyszíni szemle alapján dönt majd az önkormányzat. A szemlét általában lakossági vagy közterület felügyelői megkeresésre rendelik el, elsősorban azokat a járdákat újítják fel, amik már nagyon rossz állapotban vannak, balesetveszélyesek.

A közmunkaprogramban az idén járdafelújításra 4 millió forintot biztosít az önkormányzat. Ezen összeg felhasználása tervezett, a Csikós utcában egy 400 méteres szakaszt teljesen újraépítenek, továbbá összesen 259 méter hosszan járdákat készítenek a Vasvári Pál, a Bajcsy és az Eötvös utcában, illetve a Kossuth téren.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.