- hirdetés -

Szombat reggel elindult újabb nagy túrájára Lénárt „Léna” Ferenc.

Közel 50 barát, családtag és támogató búcsúzott Lénától és útitársától, Matulai Györgytől a művelődési központ előtt szombat reggel. Interjúk, fotók és videófelvételek készültek, mindenki elköszönt a két utazótól és a szokásoknak megfelelően elkészült a közös csoportkép.

Újabb kerékpáros útra indult Léna (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Az „utolsó szó jogán” Léna megígérte, hogy elviszi Kőrösi Csoma Sándor sírjára azt a földet, amit szülőföldjén az öreg tölgyfa alól vesznek. Elmondta, legjobban Pakisztántól és a különböző hivatalos szervek „packázásától” tart. Útitársa úgy fogalmazott az indulás előtt, hogy ő magányos utazó, eddigi útjain mindig egyedül kerekezett, a maga ura volt. Nagy kihívás lesz számára, hogy hónapokig egymásra lesznek utalva Lénával, de azt mondta, ezt is megoldják.

A kerekesek nem sokkal 9 óra előtt pattantak kerékpárra és Mezőkovácsháza érintésével elindultak több ezer kilométeres útjukra, Indiáig. A magyar-román határig elkíséri őket az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesületének (OKÉ) 20 tagja, akikhez útközben még több kerékpáros csatlakozik majd.

Az út alatt a már jól bevált módon, sms-ben adnak hírt magukról, melyet Léna honlapján lehet követni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.