- hirdetés -

Az Orosháza FC új edzője azt ígéri, bent marad az NB II-ben a focicsapat.

Miután a napokban Kvasznovszky József lemondott az OFC vezetőedzői posztjáról, az Orosháza FC NB II -es labdarúgó csapatának vezetői Marik Lászlót bízták meg a csapat vezetésével. Az új tréner március 28-tól edzi a fiúkat, aki a csapat előtt álló feladatokról, edzői hitvallásáról nyilatkozott az OrosCafé-nak.

Mit lehet tudni Önről?

Marik lászló

42 éves, tősgyökeres békéscsabai lakos vagyok, két gyermek édesapja. Játékosként a Békéscsabai Előre NB I-es csapatában futballoztam, majd súlyos sérülésem után alacsonyabb osztályban hobby szinten fejeztem be az aktív sportolást. 1988-óta edzősködöm. „A” licences edzőként többnyire az utánpótlásban dolgoztam, de pályaedzőként Pásztor József segítőjeként az NB I-es csapatnál is tevékenykedtem. Legutóbb a Békéscsabai UFC U17 gárdáját irányítottam.

Váratlanul érte az orosházi felkérés?

Természetesen igen, de nagyon nagy megtiszteltetés ez, amit a dolgaim elrendezése után el is fogadtam.

A feladat adott. Bent kell tartani a csapatot.

Nem is fogadtam volna el az ajánlatot, ha nem hinnék abban, hogy a csapat bent tud maradni az NB II- ben.

Gondolt-e a csapaton belül valamilyen szerkezeti váltásra?

Igen, fogunk váltani. Alapelvem, hogy a csapat kétféle játékot tudjon játszani. Szeretném, hogy – igazodva ugyan az ellenfelekhez- a csapatnak legyen saját elképzelése. Mindenképpen támadóbb futballt fogunk játszani!

Milyenek az első benyomások?

Az első napok ismerkedéssel teltek, de pozitívak. Úgy gondolom, hogy jól vették a fiúk azokat a dolgokat, amiket kértem tőlük. Remélem, hogy ennek hamarosan látjuk majd az eredményét!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.