- hirdetés -

Bolondos este, Felnőtt tánciskolások bálja, Sül a banya és Huszárvágás. Többek között ezek a programok várják az érdeklődőket.

Bolondos este a (F)apácák énekstúdióval április 2-án, szombaton 18 órától a Művészetek Házában. A zenés esten fellépnek a (F)apácák Énekstúdió növendékei, kiegészülve a Liszt Ferenc művészeti iskola magánének tanszak énekeseivel. Felkészítő tanár: Nagy Krisztina, zongorán kísér Szénási Anikó. Meghívott vendég Tóth Jonatán.

Április 6-tól 12-ig tartják városunkban a Németh Kultúra Hetét. A programok között megkoszorúzzák a Harruckern emléktáblát, lesz vers- és prózamondó verseny osztrák művekből, valamint német nyelven vetélkedhetnek a gimnazisták Tirolról. A hét további programjai itt találhatóak.

Április 9-én, szombaton 19 órai kezdettel 21. alkalommal rendezik meg a Felnőtt tánciskolások bálját a Székács József evangélikus iskola dísztermében. Műsor: tánciskolai csoportok bemutatója, valamint külföldi vendégek táncbemutatója.

Petőfi Művelődési Központban:

Fekete János emlékkiállítás április 1. és május 2. között tekinthető meg. A kiállítást április 1-jén 17 órakor F. Varga Mária nyitja meg. Közreműködik: Birki Erika

Hüllő kiállítás várja az érdeklődőket március 29-től április 6-ig a Petőfi Művelődési Központban minden nap 9 – 18 óráig.

Április 4-én 10 és 14 órakor, április 5-én 10 és 17 órakor Sül a banya… mesemusicallel várják az érdeklődőket a Liszt Ferenc Művészeti Iskola diákjai és a Petőfi Művelődési Központ Piruett csoportja a művházban.

József Attila szavalóversenyt rendeznek április 11-én 14 órától a Petőfi Művelődési Központ kamaratermében.

A Szántó Kovács János Múzeumban:

Április 1-től Huszárvágás – 1848/49-es szabadságharc hadtörténete egy kicsit másképp című kiállítás tekinthető meg Szenczi János magángyűjteményéből. A kiállítást április 1-jén 14:30-kor Szenczi János nyitja meg.

Április 6-án 14:30 órától a Mélyen Szántó esték keretében Erostyák Zoltán Orosháziak a szabadságharcban címmel tart előadást.

Városi Képtárban:

Március 18-a és április 18-a között Richly Zsolt grafikusművész kiállítása látható.

Richly Zsolt mesefilmjeinek (Kockás fülű nyúl, Kíváncsi Fáncsi) vetítésére várják az érdeklődőket a Városi Képtárban április 7-8-án 9:30-tól és 10:30-tól.

Városházi Galériában:

Március 24. – április 18. között az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület tagjainak ,,Égi-földi dimenziók” című kiállítása tekinthető meg. Alkotók: Kohut Béla, Szórád Mónika, Ujfalussy István, Varga László.

MOZI:

Április 09-én 19 órától a Csak szexre kellesz színes, szinkronizált amerikai romantikus vígjátékot vetítik a PMK-ban 16 éven felülieknek!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.