- hirdetés -

Szombaton birtokba vették a fiatalok az orosházi Diáktanyát, lezárult a városrehabilitációs pályázat.

Régi álmuk vált valóra az orosházi fiataloknak, egy felújított, modern, színes Diáktanyát vehettek birtokba, mely a remények szerint igazi közösségi térré fejlődik a következő hetekben, hónapokban.

A szombat délelőtti hivatalos átadóünnepségen Dr. Dancsó József polgármester elmondta, hogy egy nagy munka utolsó fázisához érkeztek el. Az „Adj teret magad mellett!” projekt célja volt a Huba – Könd – Előd – Rákóczi utcák által határolt terület közösségi tereinek megújítása, újak kialakítása.
– Otthonosabb, komfortosabb, sok generáció számára használhatóbb környezet alakult ki a beruházások által, példaértékű munka valósult meg – hangsúlyozta a polgármester.

A városrehabilitációs pályázat összköltsége 312 millió forint volt, melyből 257 millió forint pályázati támogatás – tudtuk meg Csizmadia Ibolya alpolgármestertől.
– Több jelentős beruházás jött létre a pályázat keretében. Megújult az Előd utcai óvoda, felépült az új, Máltai típusú játszótér és sportpark, bővítettük a Tas utcai parkolókat, önkormányzati bérlakások energetikai korszerűsítése valósult meg, és a Diáktanyát is felújítottuk – hangsúlyozta az alpolgármester, kiemelve, az önkormányzat fontosnak érezte, hogy a fiatalok kulturált környezetben, hasznosan tudják eltölteni szabadidejüket.

A diákok elfoglalták a Diáktanyát (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Az orosházi önkormányzat a Dél-alföldi Operatív Program Integrált szociális jellegű városrehabilitáció pályázatán mintegy 257 millió forint uniós támogatásban részesült, a projekt összköltsége több mint 312 millió forint volt. A munka 2010 júniusában indult, és most zárult, a Diáktanya átadásával.

Programok és rendezvények

Egy széles körben szorgalmazott ifjúsági centrum jött létre a Diáktanya több mint 10 millió forint összköltségű felújításával. Sok-sok programmal várják a fiatalokat a következő időszakban, de itt kapnak helyet a GYIÖK ülései, rendezvényei is, és az ifjúsági referens illetve Sándor Enikő GYIÖK felnőtt segítő irodája is ide költözik át. Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens elmondta, régóta várták a diákok, hogy megújuljon az épület, mely a fiatalok számára a szabadidő igényes és tartalmas eltöltésére kíván közösségi teret biztosítani.

A Diáktanyán többek közt díjmentesen lehet internetezni, vannak társasjátékok, tervezik kisebb klubok indítását és amatőr művészek számára bemutatkozási lehetőség biztosítását. Megtudtuk, a programkínálat bővülhet az igények felmérése után, illetve elbírálás alatt áll egy pályázat, amely keretében két évre biztosítható a Diáktanya széleskörű rendezvény és szolgáltatáscsomagja.

A hivatalos átadás után a művház koncerttermében Jóbi Gergő és Berki Lilla adott koncertet, melyet a Stand up Comedy-s Felméri Péter és Mogács Dániel fellépése követett.

A Diáktanyát a József Attila iskola, valamint az Előd utcai tagóvoda által közrezárt területen találjátok, nyitva tartás: hétköznapokon 13.00-18.00, hétvégén alkalomszerűen. Várnak mindenkit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.