- hirdetés -

Orosháza ismert kerékpáros utazója, Lénárt „Léna” Ferenc jövő héten ismét kerékpárra ül, hogy eltekerjen Kőrösi Csoma Sándor sírjához Indiába.

Társa ezúttal a dunaújvárosi Matulai György lesz.
– Hónapok óta szervezzük az utat, melynek legnehezebb része az iráni, a pakisztáni és az indiai vízumok beszerzése volt – mondta el Léna az előkészületekről. Hozzátette, hogy a legrázósabb rész Pakisztánban lesz, hiszen az a terület, ahol át kell haladniuk törzsi háborús övezet.

Léna ismét átteker Európából Ázsiába

– Saját felelősségre léphetünk be Pakisztánba. Kicsit tartok ettől a 4-500 km-es szakasztól, de majd ha odaértünk eldöntjük, mi tévők legyünk. Az orosházi tűzoltóktól most is kaptunk ajánlólevelet, ez Európában nagy segítséget jelent majd. Emellett viszünk angol, perzsa, hindi, bolgár és örmény nyelven is olvasható írást arról kik vagyunk és miért tekerünk.

A páros április 2-án, szombat reggel 8 órára várja a barátokat, ismerősöket és érdeklődőket a művelődési központ elé. A túra első nagyobb állomása az erdélyi Csomakőrös lesz, ahol a Kőrösi Csoma Sándor által ültetett tölgyfa tövétől vesznek földet, melyet elvisznek magunkkal Dardzsilingbe, Csoma sírjára.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.