- hirdetés -

A tavalyi nagy sikerű hajómodell világbajnokság után sem állt meg az élet az Orosházi Modellező Klubnál.

A 2011-es tervekről Nóbik Gyula, az egyesület elnöke számolt be.

– Valóban óriási siker volt a tavalyi VB. A NAVIGA vezetőitől és versenyzőktől is rengeteg elismerést kaptunk. Idén EB-re, VB-re nem megyünk és még az sem végleges, hogy a 2012-es világbajnokságot hol rendezik – mondta a klub elnöke.

A szezont április 28-án Gyopároson nyitják az Alföld kupa nemzetközi hajómodell versennyel és idén is vállalkoztak egy nagy feladatra: a Közép-Európai Kupa (KK) egyik versenyét szintén Gyopároson rendezik meg, augusztus 24-28 között.
– Erre a megmérettetésre mintegy száz fős mezőnyt várunk Orosházára. Emellett természetesen mi is utazunk. Debrecenben lesz az idén két versenyünk, de vízre tesszük a hajókat Csongrádon, Nagykanizsán, Ausztriában és a KK keretében Velenjében is – sorolat az idei versenynaptárat Nóbik Gyula.

Természetesen a klub élete nem csak a hajómodellekről szól, az autósok és a repülőmodellezők sem fognak unatkozni.
– Mi rendezzük a repülő modellezők felkészítő táborát, májusban lesz még egy autóverseny, júniusban autó modellező magyar bajnokság, és persze szeptemberben a hagyományos Nemzetközi Modell Repülőnap, hogy csak a hazai rendezvényeket említsem – zárta a tervek, feladatok felsorolását a klubelnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.