- hirdetés -

A Nyitott kapuk rendezvénysorozatnak köszönhetően a beiratkozás előtt megismerkedhetnek a szülők és gyermekeik az óvodai élettel és a leendő óvó nénikkel.

Áprilisban elérkezik az óvodai beiratkozások ideje. A szülők és gyermekeik életében meghatározó időszak ez, hiszen teljesen megváltozik az eddig megszokott életük, egy új korszak kezdődik el számukra. Az intézmény kiválasztása döntő a családok életében, így több szempontot is figyelembe vesznek.

A Nyitott kapuk rendezvénysorozat keretében az önkormányzati óvodák nyílt napokon várják a szülőket és gyermekeiket, hogy megismerkedhessenek az óvó nénikkel, az óvodában folyó nevelőmunkával, leendő környezetükkel. A részletekről Németh Gabriellát, az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája vezetőjét kérdeztük.

Mikor lesznek a nyílt napok az óvodákban?

– Rákóczitelepen, a Bácska utcai telephelyen március 18-án, a Bajcsy és Ifjúság utcai telephelyen március 28-án, a székhely, azaz a Lehel utcai óvodában március 29-én, a Könd utcai óvodában március 30-án, a Móricz és a szentetornyai Mátyás király óvodában március 31-én, míg április elsején az Uzsoki utcai telephelyen várják a gyerekeket és szüleiket. A Nyitott kapuk rendezvénysorozat alatt a telephelyeken az óvodai élet a megszokott keretek között zajlik, kötetlen együttjátszást kínálva a vendégek számára.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján mennyire élnek a szülők a lehetőséggel?

– Tapasztalataink alapján a szülők kellő tájékozottsággal rendelkeznek az óvodai Nyitott kapu rendezvénysorozatról és az óvodai beíratás időpontjáról. Sokan látogatják intézményünk honlapját is. A szülők élnek a lehetőséggel, jellemzően több telephelyre is ellátogatnak gyermekeikkel a nyílt napokon.

A 2011-2012-es nevelési évre az óvodai beiratkozás ideje: április 11-én, hétfőn 8-17 óráig és április 12-én, kedden 8-17 óráig lesz.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.