Szúrtak, pörzsöltek, feldolgoztak, gyúrtak, töltöttek (kolbászt és pálinkát is) a böllérek a nemzetközi disznótoros napokon.
Tavaly is nagy siker volt a disznótoros nap, és idén sem maradtak adósak a rendezők a színvonalas szervezéssel. Most 26 csapat kezdte a hagyományos disznóvágást a gádorosi iskola udvarán március 5-én hajnalban, hogy a nap végére a feldolgozott finomságokat megmutassák a nagyérdeműnek és a zsűrinek.
Ugyanis nem csak hobbiból vágtak disznót a jelentkezők, minden mozdulatukat leste a Benke László mesterszakács vezette zsűri. Dolgoztak is derekasan a böllérek, a hideg ellen pedig az elmaradhatatlan házi pálinkával (is) védekeztek.
Az eseményről bővebben beszéljenek Rosta Tibor fotós kollégánk remekbe szabott képei.
IX. Gádorosi Disznótoros Nap eredményei
Összetett pontozásos verseny:
I. Orosházi Kolbász Klub
II. Ostoros
III. Pusztaföldvár – Magház
Legszebb asztaldíszítés (disznótoros asztal):
I. HURBÁSZ Nagymágocs
II. Uppony
III. Körösmenti Böllérek Gyula
Legkülönlegesebb termék:
I. „Szénási és szarvasi” barátok
II. Szentes Vasutas Barátok I-II.
III. Hajdúvölgyi Böllérek
Legfinomabb kolbász:
I. Gádorosi „bicskások”
II. Mezőhegyes Polgármesteri Hivatal
III. Betyár Lovas Alapítvány Nagyszénás
Legfinomabb hurka:
I. Magyar Polgármester Válogatott
II. Nagyszénási „jóbarátok”
III. Kistarcsa I-II.
Hudák család (Csorvás) szövő népi iparművész különdíja: Apata (Erdély)
Legjobb harmonikus alföldi ízekért díj: Csanádapáca
Legjózanabb böllér: Czakó Krisztián (Nagymágocs)
„Legszomjasabb” böllér: Kovács Sándor Magyar Polgármester Válogatott
Legjobban szúró csapat különdíja: Betyár Lovas Alapítvány Nagyszénás
Napi munkáért: Derecske
Fehérasztal lovagrend nagyserlege: Torja (Erdély) és a Orosházi kovácsok, középserlege: Bánáti böllérek (Szerbia), kisserlege: Diószegi böllérek
Legjobb saccoló (súly és szalonnavastagság): Gerendási barátok
Kiss Péter makói vállalkozó különdíja a legszimpatikusabb csapatnak: „ARANYESŐ” GÁDOROS