- hirdetés -

A Harruckern János Közoktatási Intézmény orosházi telephelyén létrejött szaktanteremet egy orosházi cég támogatta.

A kőműves szaktanterem ünnepélyes átadója március 2-án volt, a tárgyi eszközöket a Vasex Kft. szolgáltatta az intézmény számára. Mikulán Róbert a Harruckern igazgatója elmondta, együttműködésüknek köszönhetően számos programot, kezdeményezést támogatta már az orosházi telephelyű cég. Hasonlóan, mint most.

Mikulán Róbert (b) és Polyák János a tanterem átadásán (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Polyák Jánostól, a Vasex Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a Harruckern iskolával megalakulása óta kapcsolatban állnak. Anyagokat, eszközöket biztosítanak a tanulók szakmai képzéséhez, illetve az iskola épületeinek felújításához adnak termékeket. Örömmel fogadták az orosházi intézmény felkérését is, amikor a kőműves tanulók szakmai képzését segítő tanterem kialakításához kérték a segítségüket.

– Fontosnak tartottuk, hogy támogassuk ezt az elképzelést. A tanulók számára elengedhetetlen, hogy ne csak beszéljenek arról, vagy képeken, rajzokon találkozzanak azokkal az eszközökkel, anyagokkal, amiket majd később munkájuk során használnak, hanem élő valóságukban is. Rohamosan fejlődnek, újulnak meg az építőiparban szükséges eszközök, ezek alkalmazásához, használatához képzetté kell, hogy váljanak – hangsúlyozta Polyák János.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.