- hirdetés -

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete ciklusértékelő, program-meghatározó tanácskozásán újabb három évre választott tisztségviselőket, február 15-én.

Dr. Násztor Sándor elnök beszédében hangsúlyozta azt a fejlődést, amelyet a szervezet mutatott az elmúlt, közel 17 év alatt.
– Jelenleg nemcsak Orosháza, de a megye legmeghatározóbb nyugdíjas érdekszervezete működik a Töhötöm u. 46. számú székházban, 505 taggal, közöttük 343 fő nőtaggal – emelte ki az elnök. – A ház maga a szerteágazó közösségi és közhasznúsági helyszín, ahol nyolc klub, kör és a sokféle karitatív segítő szolgálat kapcsán havonta mintegy másfélezer idős nyugdíjas fordul meg. A falakon kívül a sokféle eszköz berendezés hatmillió forint értékű egyesületi tulajdon.

A közgyűlésen állást foglaltak abban is, hogy az orosházi üveggyár, az üvegipar építésének kezdetéről (1961. május 1.), az 50 éves jubileumi évfordulóról a várossal együtt emlékezzenek meg. Ugyanakkor kérik, hogy a városvezetés a nagy múltú polgári iskolát ne adja át az egyháznak. Ismételten javasolták, hogy a város vizsgálja felül az idősügyi koncepciót, a 70 év felettiek szemétszállítási költségkedvezményét, a rászoruló idősek kedvezményes ebéd biztosítását. „Ezen felül az elviselhetetlen temetési költségek enyhítése, ami rendezést kíván.” – áll abban a beszámolóban, amelyet szerkesztőségünknek eljuttattak.

A közgyűlés megválasztotta a vezetőséget: elnököt (Dr. Násztor Sándor), elnök helyettest (Horváth Imre), alelnököket (Böde Sándor, Kunos Károlyné). Az új vezetőség tagjai: Bárciné Dimák Julianna, Fekete Sándorné, Görbics Lajos, Gyulai Józsefné, Gyurjancsik Lászlóné, Kiss Ferencné, Konczos Józsefné, Mészáros Gusztávné, Oskó Józsefné, Polyák Jánosné, Sinkó Sándor, Soós Ferencné, Szabó Pál, Varga Dezső, Zimborán Gábor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.