- hirdetés -

Alternatív energia hasznosítása a fürdőben – a tervek szerint több iskola, valamint a kórház is termálvízzel fűt majd.

Októbertől geotermikus energiát hasznosító távfűtési rendszerre vált Gyopárosfürdő. Évente 54 millió forint megtakarítást eredményez a 8 év alatt megtérülő beruházás.

Fúrják a V1-es kutat a Szentetornyai út mellett
(Fotó: Rajki Judit)

A „Nulla kibocsájtású geotermikus energia hasznosítás Orosházán” projektről itt írtunk. A közbeszerzésen nyertes KVP-2010 Konzorcium építi a T4-es kút mellett a hőközpontot. A kivitelezés során a PORCIÓ Kft. a fürdő területén belül a szerelési és vezetékfektetési munkákat végzi, ezzel egyidejűleg a VIKUV Zrt. a Szentetornyai út mellett a V1-es, 1550 méteres talpmélységű visszasajtoló kút építésén dolgozik.

– Az elmúlt időszak esőzései, illetve a zord időjárás akadályozta a kútfúrók munkáját, terveik szerint illetve megvalósítási ütemterv alapján aV1-es kút befejezési határideje április vége. Ezt követően építik meg és fúrják le a V2-es jelű visszasajtoló kutat a Kertészház és a Szélső utca által bezárt erdős területen. A fúrások helyét számítógépes modell vizsgálattal ellenőrizték – tudtuk meg Bagi László városfejlesztési osztályvezetőtől.

A V1-es kút az építést követően egy kb. 4x3m-es zárt építmény lesz. A területről az építkezés miatt kivágott fákat a kivitelező pótolja az erdészet felügyelete mellett.

A február 4-i testületi ülésen egy másik geotermikus energiát hasznosító pályázatról tanácskoztak a képviselők. A bruttó 1,1 milliárdos pályázatról szóló előterjesztést itt találod, a tanácskozásról itt írtunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.