- hirdetés -

Lassan két évtizede hagyomány, hogy a Szokolay Bálint Madrigál Kórus karácsonyi hangversennyel búcsúztatja az évet. Idén is a katolikus templomba várták az énekes műfaj kedvelőit december 18-án este.
Ám nem csak ők énekeltek, szokásukhoz híven vendégeket is hívtak. Elsőként a Táncsics Mihály Gimnázium kórusa lépett a nagyérdemű elé, Pörneki Attila vezetésével. A fiatal és ambiciózus karvezető nemrégiben vette át a kórus irányítását, és folytatta elődei szakmai munkáját. Hallatszott a diákok énekén, hogy szeretik az éneklést, az pedig minden rezdülésükön érződött, hogy nagyon figyelnek vezetőjükre. Manapság talán ezt az alázatot a legnehezebb elérni a fiataloknál, de úgy tűnik, a gimnázium kórusánál ez sikerült.
A diákokat pedagógusok váltották, ugyanis Orosháza Pedagógus Nőikara lépett az oltár előtti alkalmi színpadra. Őket is Pörneki Attila irányította, és róluk is elmondható a szép és lelkes éneklés, előadásmód. Pedig a nyáron erőteljesen átalakultak, közülük többen nem tudták tovább vállalni a tagságot. De a Harruckern iskola tanárnőinek belépésével ismét megvolt a kellő létszám, így kora ősszel újra kezdték a munkát – és milyen jól tették.

Száll, zeng a hálaének a három kórustól (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián
Ezt követően az est házigazdája, a Szokolay Bálint Madrigál kórus következett Mosolygó Miklós karnagy vezetésével. Az együttes tavaly ünnepelte 50 éves fennállását. A madrigálosok a jeles múlthoz méltó darabokkal és szakmaisággal ajándékozták meg az értő közönséget.
Végezetül pedig a három kórus egyesült, így zengett a templomban a hálaének karácsony előtt.

A kórusok átállása közben a pitvarosi Kasuba Róbert plébános orgonajátéka tette még emlékezetesebbé az estet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.