- hirdetés -

„Adni öröm” – ezzel a szlogennel gyűjt tartós élelmiszereket rászoruló családok számára a Máltai Szeretetszolgálat.
Karácsonyhoz közeledve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Spar, Kaiser’s, Interspar üzleteivel összefogva gyűjtőakciót szervez december 16-a és 21-e között. Így senki ne lepődjön meg, ha az üzletbe lépve kedves fiatalok szórólapot nyomnak a kezébe. Ezzel szeretnék tájékoztatni az embereket az akcióról, valamint megnyerni őket céljuknak.
A szeretetszolgálat helyi képviselőjétől, Frankó Attilától megtudtuk, tartós élelmiszereket gyűjtenek, amiket rászoruló családokhoz juttatnak majd el.

Rászorulóknak gyűjtenek (Fotó: Rajki Judit)
– Megpróbáljuk megszólítani az embereket. Adni egyszerű. Ha bárki vásárol az üzletben egy csomaggal több rizst, lisztet vagy valamilyen élelmiszert, akkor azt le tudja adni nálunk a kijáratnál, a MMSZ zászlóval jelölt gyűjtőasztalnál. Orosházán nincs Máltai Csoport, viszont van Máltai intézmény, a játszótér, így a név kötelez minket erre a feladatra. A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatot és az evangélikus iskolát bevonva sikerült annyi embert toboroznunk, hogy ezt az akciót az itteni Sparban is meg tudjuk valósítani – mondta Frankó Attila.
Fél 2-ig 28 kg liszt, 24 kg cukor, 9 kg tészta, 10 kg rizs, 29 konzerv, 3 liter étolaj és emellett sok édesség, lencse, zacskós leves, zsír, margarin, búzadara valamint lekvár került a szeretetszolgálat kosarába, és ez még csak az első nap. A szervezők remélik, az emberek adakozókedve jövő keddig kitart. Az összegyűjtött tartós élelmiszereket a Kistérségi Gyermekjóléti Központba juttatják majd el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.