- hirdetés -

December 17-én elkezdik bontani az Alföld szállót. A környéken a bontási munkálatok idejére változik a forgalmi rend.
Eredményes volt a közbeszerzési pályázat, amit Orosháza önkormányzata írt ki az Alföld szálló bontására. A munkát egy bontási tevékenységre szakosodott szegedi székhelyű cég, a Multigrade Környezetvédelmi Kft. nyerte el. Az önkormányzat és a nyertes kivitelező a bontási vállalkozási szerződést december 7-én írta alá, a bontási munkálatokat december 17-én kezdik, és 45 nap alatt fejezik be.

A legutóbbi testületi ülésen is szó volt az Alföld szálló helyére tervezett főtér pályázatáról, ide kattintva olvashatod. A pályázatot ide kattintva töltheted le.

A volt szálló környékén a bontás elvégzéséhez szükséges munka-, és biztonsági területet ideiglenes zárt kerítéssel választják el a közterülettől – a pályázati kiírásnak megfelelően. A bekerített területet északi oldalról a Kossuth szobor felőli járda, keleti oldalról az épülettel párhuzamos sövény, déli oldalról a szállóhoz közelebbi parkolók, nyugati oldalról a burkolat és útszegély határolja.
A bontást a vállalkozó a környezetvédelmi előírások betartásával végzi úgy, hogy a munkavégzésével együtt járó normális környezeti terhelésen túl a környezeti elemeket nem terheli, az élő és élettelen természeti értékeket nem károsítja. Az épület tövénél lévő növényzetre az önkormányzat megkapta a fakivágási engedélyt, a kivágott fákat pótolnia kell majd. A kibontott anyagokat a kivitelező a munkaterületről folyamatosan elszállítja és saját telephelyén újrahasznosítás céljából feldolgozza. A jogszabályokban és a szerződésben foglalt előírások, feltételek betartását folyamatosan műszaki ellenőr kontrollálja.

A munkavégzés csak munkanapokon (hétfő-péntek) 7 órától 18 óráig megengedett.

A munkálatok következtében változik az épület környékén lévő útszakaszok, parkolók forgalmi rendje, megközelíthetősége. A térképvázlaton látható a bekerített munkaterület, és a bontás idején érvényes forgalmi rend.

Az ideiglenes kerítés a szálló volt gazdasági bejárata mellett lévő útterületet kettévágja, ezzel a parkolókat is csak egy-egy irányból lehet majd megközelíteni.
A déli oldalon a Vasbolt előtti útszakasz ideiglenesen zsákutca és kétirányú lesz: az üzletek és a szabadon maradt parkolók változatlanul megközelíthetők lesznek, de a területről kihajtani csak az Ady E. utca felé, elsőbbséget adva lehet.
A területre a Bajcsy-Zs. utca felől az ideiglenes kerítésig a Munkaügyi Központ felől is be lehet hajtani: a néhány parkolót megközelítő útszakasz szintén zsákutca lesz kétirányú forgalommal.
A bontási anyagokat a vállalkozó a nagyobb teherbírású Bajcsy-Zs. utca irányába szállítja ki a városból az Aradi úti körforgalom, Szabó Dezső utca, Móricz Zsigmond utca, Vásárhelyi út érintésével.

A város központjában végzett bontási tevékenység a legnagyobb körültekintés mellett is kellemetlenségekkel jár, ezért az önkormányzat kéri a lakosság türelmét és megértését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.