- hirdetés -

Elkészült a magastető a Könd utcai óvodán. A 22 millió forintos beruházással megoldódott a beázás problémája, de további felújításokra is szükség van.
Az 1970-es években épült Könd utcai óvodában gyakoriak voltak a beázások és ebből fakadóan az áramellátás is akadozott. Mindez már a múlté, a lapostetőt magasra cserélték – igaz, némi késedelem után. Egyedül az Iványi Építőmester Kft. tett ajánlatot, a beruházás összköltsége 22 millió forint volt, ebből 18 millió forintot pályázaton nyert az önkormányzat. Ennek keretében új vasbetonkoszorú készült, erre került a kontyolt nyeregtető. A cserépfedés mellett az ereszcsatornák és az előtetők is újak.

Az új tető elkészült, újraindul az óvodai élet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Hivatalosan szerdán adták át az épületet. Zalai Mihály alpolgármester elmondta, a részleges felújítással megoldódott az óvoda legégetőbb problémája, a beázás, továbbá mintegy 10 százalékos energiatakarékosság is várható. Németh Gabriella óvodavezetőtől megtudtuk, az óvoda felújításának tervezett második üteme tartalmazza a szigetelést, és a nyílászárók cserjét. A terv erre vonatkozóan kész, pályázati lehetőségre várnak.
Az alpolgármester kiemelte, Orosháza legkisebb és legfontosabb polgárai a gyerekek.
– Az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy az általuk használt intézményeket korszerűsítse. Szerencsére egyre kevesebb óvoda vár felújításra, és azokat is szeretnénk még ebben a ciklusban renoválni.

Csaknem 100 gyermek jár ebbe az óvodába. Néhányan közülük ünnepi műsorral készültek a jeles alkalomra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.