- hirdetés -

Másfél év szünet után ismét lehet fürödni Gyopárosfürdőn, a fedett gyógymedencében. Vasárnap egy egészségnap keretében adták át.
A gyopárosfürdői üvegtetős fedett gyógymedencét 2009 nyarán zárták be, ugyanis a szigetelés egy darabja az akkori tartós esőzések miatt beszakadt, így életveszélyessé vált. Az önkormányzat beadott egy pályázatot, ami nagy volumenű fürdőberuházást tartalmazott. Ennek része volt a fedett gyógymedence felújítása is. Ez azonban nem valósult meg, így az önkormányzat sietett a fürdő segítségére. A felújítási munkálatok szeptemberben kezdődtek el és a terveknek megfelelő időpontban – november 20-án – fejeződött be, a beruházás 13 millió forintba került. A tetőszerkezet mellett megújultak az öltözők, felújították a vizesblokkot, kicserélték a korlátot, és szőnyeget raktak a medence köré.

Régóta várták a medence elkészültét a fürdőzők (Fotók: Kecskeméti Krisztina)
A vendégek november 28-án, a fürdő immár hagyományossá vált egészségnapján vehették birtokba – másfél év kihagyás után – újból a fedett gyógymedencét.
– Komoly problémát jelentett, hogy nem tudtuk üzemeltetni a fedett gyógymedencét. Átmeneti megoldásként az élményfürdő gyógymedencéjét tudták használni a gyógyulni vágyók és fürdővendégek – tájékoztatott Benkő Ferenc fürdőigazgató.
Különböző mérések is voltak
Vasárnap sorra érkeztek a vendégek, többen elmondták:  nagyon várták már, hogy elkészüljön a fedett gyógymedence. A felújított medencét az egészségnap keretében mindenki ingyen vehette igénybe. Ingyenesek voltak a vizsgálatok is: vércukorszint, vérnyomás, csontsűrűség mérés, valamint talpvizsgálat is volt. Mindemellett előadást tartottak a méregtelenítés jelentőségéről. A programot termékbemutató és vásár, valamint fürdőruha- és táncbemutató színesítette. Kedvezményes áron pedig lehetőség volt thermográf vizsgálatra is.
– Nagyon népszerű az egészségnapunk, sokan ellátogattak a fürdőbe. Olyanokkal is találkoztam, akik visszatérő vendégek. Többen jöttek más városokból is – összegzett Benkő Ferenc.
Mint például Tisza Jánosné, aki Apátfalváról érkezett. Kifejezetten a rendezvény miatt utazott ide, és éppen a csontsűrűség mérésnél várta ki a sorát.  Véleménye szerint nagyszerű kezdeményezés az egészségnap, és örült annak is, hogy hosszú kihagyás után ismét lehet fürödni a fedett gyógymedencében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.