- hirdetés -

Német önkéntes tűzoltók adománya érkezett Orosházára.
A Német Kisebbségi Önkormányzat (NKÖ) működése során feladatául tűzte ki, hogy a nemzetközi kapcsolatai révén felajánlott adományokat eljuttatják a rászorulókhoz. Legutóbb Gerhard Stengel nyugalmazott tűzoltó parancsnok közvetítésével a Bad-Vielbel-i Önkéntes Tűzoltó Egyesület adományát juttatták el a Nagycsaládosok Orosházi Egyesületéhez. A szervezet már nem először segít.
– A felajánlás politikai célra nem használható, hanem el kell juttatni a rászorulóknak. Mivel az NKÖ-nek nincs ilyen háttérintézménye, ezért gondoltuk úgy évekkel ezelőtt, hogy felvesszük a kapcsolatot a Nagycsaládosok Orosházi Egyesületével és a közvetítő szerepet betöltve segítünk az adomány eljuttatásában, valamint a szállítási költség egy részét is átvállaljuk – tájékoztatott dr. Abonyi Lajos, az NKÖ 1. elnöke.

Az adomány főként levesporokat, fűszereket, bio-napraforgóolajat tartalmazott, értéke mintegy 700 euró.

Szilágyiné Bella Margit, a Nagycsaládosok Orosházi Egyesületének elnöke elmondta, minden adomány, mely Gerhard Stengeltől érkezik, nagyon hasznos dolgokat tartalmaz. Kiváló minőségű termékek, melyeknek nagyon örülnek tagjaik, hiszen ezeket a boltban meglehetősen magas áron kaphatnák meg. Az adomány a családoknak összeállított karácsonyi csomagok részét képezi majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.