- hirdetés -

November 7-8-án Párizsban rendezték meg a fodrász világbajnokságot, melyen az orosházi Cseh István mesterfodrász a férfi-fodrászválogatott tagjaként és egyéniben is indult.
A világbajnokságon való részvételt hosszas folyamat előzte meg. 2008-ban döntött úgy Cseh István két kollégáival, Csonka Tamással és Gruber Ákossal, hogy egy csapatot alkotva részt vesznek a megmérettetésen és megmutatják tudásuk legjavát. Folyamatosan készültek a világbajnokságra, felkészülésüket egy olasz tréner is segítette.

Szigorú versenyszabályok

Közben Cseh István tavaly elindult egy párizsi versenyen, melyről első helyezéssel tért haza, majd a magyar bajnokságra nevezett be, melyet szintén megnyert. A világbajnokságon kreatív stílusú frizura készítése és klasszikus vágás, szárítás volt a feladat. Szigorú feltételek mellett, meghatározott időre kellett a frizurákat elkészíteni, az előbbinél 20, az utóbbinál 35 perc állt rendelkezésre.

A világbajnokságon nemzetközileg elismert fodrászok vettek részt; a helyieken és magyarokon kívül olaszok, spanyolok, japánok, oroszok és lengyelek indultak. Magyar fodrászaink ebben az erős mezőnyben kitűnően helytálltak, hiszen a csapat kategóriában harmadikok lettek. Igaz a világbajnokságon még negyedikként hirdették ki őket, hazaérkezésük után kapták az értesítést, technikai probléma miatt tévesen számoltak, így végül harmadikok lettek. Cseh István egyéniben a hetedik helyen végzett.

Cseh István keze alatt formálódik az új frizura (Fotó: Cseh István)
– Pályafutásom eddigi legnagyobb eredménye a világbajnokságon való szereplés. Viszont ez nem jelenti azt, hogy abbahagyom a további versenyzést. Sőt, már készülök az újabb megmérettetésre. A legközelebbi Szentpéterváron lesz jövő februárban, ezt követően szeptemberben indulok egyéni kategóriában ismét a világbajnokságon, amit Milánóban rendeznek – mesélt terveiről a mesterfodrász.

Szolidabban

Cseh István elmondta, sokan választják hazánkban ezt a hivatást, sőt túlképzés van, így sokan nem tudnak elhelyezkedni és megtalálni az örömüket ebben a szép szakmában. És ha már frizurákról beszélgettünk, arra is kíváncsi voltunk, mi most a divat városunkban.
– Kisvárosról lévén szó a legújabb frizuradivat itt kevésbé hódít, mint például a fővárosban. Ennek oka, hogy a vendégek többsége nem meri bevállalni a sokszor különleges, extrém frizurákat , gyakran hallom azt: „ó hát ezt nem, mert mit szólnak majd hozzá az emberek”. Azért itt is követjük a divatot, csak szolidabb stílusban- összegzett Cseh István.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.