- hirdetés -

Miután a tavalyi évben sikerrel kvalifikálták magukat, a múlt héten október 26-28. között világbajnokságon képviselték egyesületüket és hazájukat az orosházi versenyzők. A rangos versenyen a helytállás és a tapasztalatszerzés volt a cél, amit sikerrel teljesítettek a CSIKO-BOAT SE versenyzői.

Öt orosházi fiatal kapott lehetőséget a CSIKO-BOAT SE versenyzői közül, hogy a magyar válogatott tagjaként vegyen részt a Belgiumban, azon belül is Gent városában rendezett, a FISAF által szervezett világbajnokságon. Edzőjük, Németh-Csiki Rebeka elmondta, hogy már a kezdést megelőző napon, azaz október 25-én elutaztak a helyszínre, a szerdát így kirándulással és pihenéssel töltötték.

– Kellett egy ilyen nap is, hogy ne csak és kimondottan a versenyre koncentráljanak. Ezt követően viszont már nem volt megállás, hiszen csütörtökön az egyéni versenyzők küzdelmével indult a világbajnokság. Elődöntővel vette kezdetét a világverseny, innen lehetett továbbjutni a középdöntőbe. Ugyan szép eredményeket értek el a versenyzőink, de a továbbjutás a középdöntőbe ezen a napon még nem sikerült. Az elsődleges célunk az volt, hogy néhány vetélytársat megelőzzenek a lányok, ez pedig sikerült is, így nem maradt bennünk hiányérzet – foglalta össze először a csütörtöki napot az egyesület vezetőedzője, Németh-Csiki Rebeka.

Hozzátette, a második versenynapon már a csapatok, valamint a párosban és trióban versenyző aerobikosok következtek. Az orosházi lányok itt is érdekeltek voltak, hiszen két duóval vágtak neki a pénteki erőpróbának. Boldogan számolt be arról, hogy mindkét egységük továbbjutott a középdöntőbe, ami abszolút várakozáson felüli teljesítménynek számított a részükről. Így pedig a harmadik versenynapon, azaz szombaton is színpadra álltak, mindkét duó a hetedik helyet szerezte meg korcsoportjában.

Itt elmondása szerint még szebb gyakorlatot mutattak be a lányok, hiszen itt már semmi teher nem nyomta a vállukat. Az elsődleges cél a tisztes helytállás és a tapasztalatszerzés volt, ezt pedig az egész világbajnokságot nézve maximálisan teljesítették.

– Én úgy gondolom, hogy 5-10 éven belül lehetne reális cél az élmezőnybe kerülés egy ilyen világversenyen. De mindenképp szeretném kiemelni azt is, hogy a közvetlenül előttünk végző csapatoktól mindössze 1-2 tizeddel voltunk lemaradva a pontszámok terén. A szülők is kivették a részüket mindenből, maximális segítséget nyújtottak abban, hogy a lányok minél egységesebben álljanak színpadra, hiszen ezzel is el lehetett érni pontokat – emelte ki a vezetőedző.

A versenyzés és a város megismerése mellett a gyerekek a többi magyar egyesület versenyzőivel is jó barátságot kötöttek, közösen biztatták egymást a fellépések során.

Részletes eredmények:
Cadet leány egyéni: Marton Gerda 18. hely
Junior leány egyéni: Duray Bori Anna 21. hely
Junior leány egyéni: Szokolai Hanna 23. hely

Cadet duó: Marton Gerda és Kovács Lola Tamara 7. hely
Junior duó: Duray Bori Anna és Kishonti Hanna 7. hely

Fotók: egyesület

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.