- hirdetés -

A vonulós állomány felszereltsége jelentősen javul a mostani adománnyal.
Kedden vehették át hivatalosan az orosházi tűzoltók azt a 46 garnitúra védőruhát, melyet Gabányi Géza, Svájcban élő orosházi származású lelkész segítségével kaptak.
A város polgármestere, dr. Dancsó József köszönetét fejezte ki Gabányi Gézának, aki nem először juttat adományt Orosházára.
A lelkész köszöntőjében elmondta: amikor csak tud, segít.
– Az egyik svájci kórház tűzoltósága megújította felszerelését, és felajánlották, hogy a lecserélésre szánt ruhákat átadják a magyaroknak. Megbeszéltem ezt az orosházi parancsnokkal, aki örömmel vette a felajánlást, kiutaztak és személyesen vették át a felszerelést. Ezek a ruhák svájci minőségben készültek, így még használtan is kiváló állapotban vannak – mondta a Gabányi Géza

A vonulós tűzoltók ki is próbálták a ruhákat (Fotó: Melega Krisztián)
A tűzoltók képviseletében Lászik Gábor őrnagy köszönte meg az adományt, és hangsúlyozta, nagy segítség nekik ez a felszerelés.
– A most kapott ruháknak megvan az európai minőségi jelzése, mely alapfeltétele volt annak, hogy rendszerbe használni tudjuk. A teljes dokumentáció még nincs birtokunkban, így veszélyes anyagoknál és tűznél egyelőre nem használhatjuk. Azonban műszaki mentéseknél már most is viselhetik a kollégák. Nagy előrelépést jelent ez a felszerelés, hisz egy esetleges hosszabban elhúzódó káresetnél a ruha váltását így már könnyebben megoldjuk.
A vonulós tűzoltók első tapasztalata nagyon jó. Elmondták, hogy a most rendszeresített ruházatuknál súlyban könnyebb az új szerelés. Ez azt is jelenti, hogy a mozgás is egyszerűbb benne, mely főleg a baleseteknél és a műszaki mentéseknél jelenthet nagy könnyebbséget számukra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.