- hirdetés -

IV. Diabétesz és egészségnapot tartanak az Innovatív Orosházi Kistérségért Közhasznú Egyesület (INOKKE) szervezésében az Okmányiroda épületében (Szabadság tér 3.) november 20-án, reggel 8 órától.
„A legpesszimistább becsléseket is túlszárnyalja a Nemzetközi Diabétesz Szövetség nemrég közzétett adata: a cukorbetegek száma a világon elérte a 246 milliót. Drasztikus beavatkozás nélkül ez a szám húsz éven belül 380 millióra nő.” – írja a vitaminsziget.hu, hozzátéve, hogy a Diabétesz Atlasz adatai szerint jelenleg a felnőtt populáció 5,9 százaléka cukorbeteg, és 80%-uk a fejlődő országokban él.
Orosházán az INOKKE szeretné felhívni a figyelmet a betegség megelőzésére, korai felismerésére. Így egy ingyenes rendezvényen vércukorszint-, vérnyomás- és testtömeg index-mérést, hallásvizsgálatot, valamint egyéni és csoportos tanácsadást tesznek lehetőtővé. A gyerekeket pedig ez idő alatt foglalkoztató sarok várja.
A rendezvényen 8:30-tól 20 perces előadások, majd azokat követően kötetlen beszélgetések várják az érdeklődőket az első emeleti tárgyalóban.
Előadók:
8:30-8:50 Cöli (Békés Megyei Lisztérzékenyek Egyesülete)
8:51-9:11 NECA (Nemzeti Cukorbeteg Alapítvány)
9:12-9:32 Dr. Boda Judit és Belláné Dananai Anita
9:33-9:55 Hering Zoltán mentálhigiéniás szakember

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.