- hirdetés -

Az Árpád-kertben és a színházteremben kiváló előadók szórakoztattak.
Harmadjára rendezte meg a művelődési központ a Márton-napi ludasságokat. A programok most is az Árpád-kertben és színházteremben várták az érdeklődőket. Az előestén az ExperiDance tánckar kápráztatta el a nézőket. Az előadásról írt beszámolót itt olvashatod.
November 12-én, szombaton a kellemes, majdnem tavaszias időjárás kicsalogatta az embereket. Az Árpád-kertben a gyerekek kukoricaszárkúpok közt játszhattak, szalmabálákra ülhettek, libát simogathattak vagy éppen a különböző társasjátékokban tehették próbára szerencséjüket. Mindeközben a nagyobbak a sokféle árus között nézelődhettek vagy vásárolhattak és a zenés-táncos programokat élvezhették.

A gyerekek élvezték a szabadtéri programokat (klikk a képre)
– Mindenképpen szeretnénk a hagyományokat előtérbe helyezni, ezért több népművészeti programot kínáltunk az érdeklődőknek, melyre örömünkre egyre nagyobb az érdeklődés – mondta Takácsné Manczúr Gabriella szervező, aki hozzátette: nagy öröm volt látni, hogy a tér reggeltől egészen estig folyamatosan tele volt emberekkel.

Kiváló előadók, egyre fogyatkozó nézők

A délelőtti programokat követően sötétedés után már beköltöztek az előadások a színházterembe. Elsőként a Görömbő Kompánia mesejátékát nézhette meg a nagyérdemű az aranytojást tojó libáról. Kimondottan színvonalas előadás volt, hiszen a főszereplők a közel 300 fős közönség soraiból kerültek ki, akiket a történet előrehaladtával hívtak a színpadra. Rengeteg poén és rögtönzés volt, melyen mindenki jól szórakozott.
A mesét a Körösladányi Cuháré Citerazenekar műsora követte, de mire a technikai átállás után elkezdték műsorukat, erősen megcsappant a nézők létszáma. Akik ott maradtak nem csalódtak, szépen és igényesen kidolgozott produkciót kaptak. Az együttest többségében fiatalok alkotják, akiken látszódott, élvezik azt, amit csinálnak. Éppen a fiatalságnak, az újító szellemnek köszönhető, hogy nem csupán a hagyományos citerajátékot mutatták be, hanem egyes számokba a citera és a szép énekek mellett bevonták a dobszerelést, a gitárt és a szintetizátort is.

A Görömbő Kompánia főszereplői a helyi gyerekek voltak (klikk a képre)
Fotók: Kecskeméti Krisztina és Melega Krisztián
A nap záró koncertjét a Jazz Brothers adta. A fiatal zenészek mindegyike profi. Ez már az első pillanatban hallatszott, a zeneszámok tökéletesen szóltak, kiváló hangszerelés mellett. A koncertnek egy szépség hibája volt csupán, amiről legkevésbé a zenészek tehetnek: mindösszesen 26-an (!) ültek a színházteremben.

Ludas pályázatok

A szervezők két pályázatot is hirdettek Az egyik a kreatív 5let pályázat, ahova nagyon sok munka érkezett be nemcsak a város óvodáiból és iskoláiból, hanem a környező településekről is. A másik a mese-, vers-, és mondókamondó verseny, ahol 11 fellépő volt, óvodásoktól egészen 13 éves korig.
Eredmények:
Kreatív 5Let pályázat
Óvodás Csoport:
1. Székkutasi ÁMK Tulipán Csoportja
2. Székkutasi ÁMK Margaréta Csoportja
3. Székács József Evangélikus Óvoda Mókus Csoportja
Óvodás egyéni:
1. Matók Kitti –Székkutasi Óvoda
2. Nagy Emma – Székács József Evangélikus Óvoda
3. Pleskó Patrik 5 éves
Iskolások kategóriájában:
1. Ottroba Tamás – Nagymágocs
2. Mihály Gréta
3. Kerekes Csaba
Különdíj:
OVÁI József Attila Tagintézmény 2.c osztály
OVÁI JÓZSEF Attila Tagintézmény 2.a osztály
OVÁI Vörösmarty Tagintézmény 2. osztályos tanulói
Márton napi vers- mese és mondóka verseny
Óvodások kategóriájában
1. Fánczi Gina Katalin
2. Lőrincz Dorina
Különdíj: Majsai Anna
Iskolások:
1. Kunos Diána
2. Helbert Nelli
3. Pozsonyi Liliána Cintia

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.