- hirdetés -

Nemes volt a cél, jó volt a hangulat, elérte célját a jótékonysági bál a Székács iskolában.
– Amikor ez a nagyszerű kezdeményezés elkezdődött, csak remélni mertük, hogy így Márton nap környékén ez a bál évről-évre egy kellemes estét biztosít majd – ezekkel a szavakkal nyitotta meg az estét Fehér Borbála, az iskola igazgatója.
Valóban így volt, egy kellemes estét tölthettek el azok, akik részt vettek az 5. alkalommal megrendezett jótékonysági bálon. A Márton naphoz kötődő hagyományok között nagy szerepe van a népi motívumoknak, a hagyományőrző programoknak. Idén ebben a szellemben készültek a szervezők, szülők, diákok és tanárok egyaránt. A gyerekek színjátszó csoportjának A libapásztorlány lakodalma címet viselő rövid kis darabjával, valamint a 3. a osztályos lányok üveges és a fiúk botos népi táncával kezdődött a bál. A pohárköszöntő és a nyitótánc után svédasztalos vacsora várta a résztvevőket, illetve Gogán Norbert szórakoztatta a táncolni vágyókat.
Szabóné Iványi Erika a szülők nevében elmondta, mennyire hálásak azoknak, akik a jegy árával, tombolatárgyakkal vagy felajánlásokkal hozzájárultak ahhoz, hogy a hátrányos helyzetű diákok szervezett alkalmakon vehessenek részt. Hozzátette, az igazi köszönet az, amikor a gyerekek csillogó szemekkel mesélnek egy-egy kirándulásról vagy színházi látogatásról. A szervezőknek ez elegendő visszajelzés ahhoz, hogy úgy érezzék, érdemes minden évben megrendezni ezt az estet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.