- hirdetés -

Az Orosházi Rotary Klub is csatlakozott egy hazai közösséghez, ami a határon túli szívbeteg magyar gyermekek megmentéséért dolgozik.
Az Adjunk Életet Ajándékba (Gift of Life) program keretében a közösség 20 millió forintot nyert a Global Grant pályázaton a szükséges kezelések elvégzésére, a kapcsolódó költségek fedezésére.
Három kontinens: Európa, Amerika és Ázsia nyolc kormányzója és szintén nyolc magyar Rotary Klub vesz részt az adományok gyűjtésében és a program szervezésében. Pálfi Boróka már segítséget kapott, de sokaknak van még szüksége erre. A közeljövőben kilenc kisgyermek élete változhat meg a nemzetközi összefogásnak köszönhetően.
– Céljaink megvalósításának érdekében azért elsősorban szűkebb környezetünk közösségeit és a közelebbi klubokat hívjuk partnerül. Ezért október 16-án egy jótékonysági koncertet ajánlottunk fel Békés megyei, részben orosházi művészek közreműködésével. Az előadás kapcsán befolyt adományt a marosvásárhelyi Téka Klub arra fordítja, hogy még több kisgyermek gyógyulhasson meg – tudtuk meg az orosházi Rotary tagjától, Csongrádi Páltól.
A terveik szerint a hangversenyen fellép a Gyulán élő orgonaépítő- és restauráló Sípos István orgonaművész. Tóth Judit zongoraművész-kamaraművész, több zongoraverseny győztese és helyezettje, valamint a marosvásárhelyi születésű Nagy Krisztina énekművész. Ők mindketten az orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanárai.
– A marosvásárhelyi koncertnek erdélyi barátaink a gótikus stílusban épített Vártemplomban biztosítanak helyet, ahol az 1789-ben Johann Brause által készített barokk orgonán csendülnek fel többek között Bach, Vivaldi és Händel művei. Előző napon – mintegy főpróbaként – a Mezőség szívében, Mezőbánd református templomában szintén előadják a művészek közel két órás műsorukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.