- hirdetés -

Alföldi gyöngyszemek és Viharsarki talentumok – két új projekt indult Orosháza általános iskolájában.
Szeptember 24-én tartottak sajtótájékoztatót a projektek vezetői a kultúrházban. Dr. Dancsó József alpolgármester megnyitóbeszédében elmondta: külön örül annak, hogy ebben a tanévben már nem csak eszközfejlesztésre, hanem a működtetésre is nyertek pénzt az iskolák.
Az elmúlt években a diákok felzárkóztatásán, az esélyegyenlőségen volt a hangsúly, idén viszont a tehetséggondozás került előtérbe. Az Alföldi gyöngyszemek című pályázaton mintegy 20 millió forintot nyert Orosháza általános iskolája. Ebből az összegből többek közt tovább képzik a pedagógusokat, illetve olyan egyéni programterveket készítenek, amik segítik a tehetséges tanulók felkutatását, gondozását, valamint versenyek szervezését a számukra.
A projektben a Czina, az Eötvös, a Vörösmarty és a József Attila iskola vesz részt. Az intézmények tovább fejlesztik a már évek óta működő szakköröket, versenyeket, mint például a Kistérségi Arany Dobókocka Matematikaverseny a Czinában, a Dél-békési Szónoklatmondó Verseny az Eötvösben, a Kutató Gyerekek Konferenciája a József Attilában, vagy a Robotika szakkör a Vörösmartyban. A projektmenedzser Mucsi Ágnes, a szakmai vezető pedig Sitkei Anikó.

Összesen 30 millió forint

A Viharsarki talentumok című projekt egy országos program, az „Országos Tehetségsegítő Hálózat kialakítása – Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program” része. Erre 10 millió forintot nyert Orosháza általános iskolája. Ez szintén a tehetségek felkutatását, azok gondozását veszi feladatai közé. A projektmenedzser Orosz László, a szakmai vezető pedig Palyov Pálné.
Több intézmény, többek közt a városi könyvtár, a GyIÖK és a múzeum is segít a célok elérésében. A tehetségek felkutatása, kiválasztása után a diákok ismereteinek bővítése, kompetenciáik fejlesztése következik. A projekt – hasonlóan az Alföldi gyöngyszemekhez -, hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű tehetséges diákok támogatására is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.